Gå till sidans huvudinnehåll

Programkort

Vi kan hjälpa till att ta fram programkort för begravningen. Sådana kallas ibland också tryckta program, agendor eller psalmkort. Programkortet gör det lättare att följa med under begravningsceremonin och blir ett minne att spara från begravningen.

Fördelen med ett programkort

Ett programkort underlättar för de närvarande och fungerar som en vägledning om hur ceremonin kommer gå till. I kortet presenteras programmet med dikter, sånger och om det finns tillfälle för defilering, det vill säga när det finns möjlighet att passera kistan eller urnan i ett sista avsked. Programkortet fyller även en annan fin funktion, och den är att ni kan spara det som ett minne av begravningen.

Vi hjälper er gärna med programkortet

Vi utformar alltid programkortet utifrån era önskemål. Det är vanligt att man skriver namn, datum och de olika programpunkterna, men det går också bra att ha med några personliga rader om ni önskar det. Många väljer också att lägga till ett foto på den man säger farväl till.

Vid vårt möte kan vi komma med råd om hur ni kan utforma programkortet. Vi hjälper även till med den praktiska utformningen, tryck av kortet samt utdelning av dem till gästerna på begravningsdagen.

Hitta inspiration till utformningen

Nedan kan ni hämta inspiration om hur programkortet kan se ut. Ni kan också se förslag på bakgrundsbilder genom att klicka på "Sök bakgrund".