Gå till sidans huvudinnehåll

Olika begravningsteman

Att ha ett tema på begravningen kan sätta en fin grundstämning. Något som speglar vem personen var, såsom en favoritfärg eller ett intresse. Vi hjälper gärna till med idéer om vad som är möjligt utifrån era önskemål.

Boka möte

Förslag att inspireras av

Tema Hav

Ljudet av måsarnas skrik och vågornas brus. Doften av tjära och saltvatten. Hade personen ni ska ta avsked av en förkärlek till segelbåtar och fiske? 

Låt havet sätta prägel på det personliga avskedet med exempelvis en havsblå kista eller urna. Temat kan också genomsyra valet av plats för ceremonin. Samla gästerna på en klippa vid havet eller intill den stilla sjön där fisken nappade som bäst.

Bild för Tema Hav

Tema Skog

Barriga stigar och mörkgröna granar. Lugnet, dofterna och djuren. Ljudet av en gren som knäcks. Det är en skyddad plats, full av stillhet men också av liv. Där minns ni personen som ni ska ta avsked av.

Ett avsked med skogstema passar både naturälskaren, jägaren eller friluftsmänniskan. Ni kan utgå från olika naturmaterial och låta skogens lugn genomsyra allt. Självklart kan även platsen för ceremonin ha anknytning till temat. Kanske vill ni ta farväl med en termos kaffe i en glänta i skogen?

Bild för Tema Skog

Tema Färg

Gul som solen, eldigt orangeröd eller ljust syrenlila. Kanske hade personen ni ska ta avsked av en favoritfärg som satte ett speciellt avtryck?

De flesta människor har en favoritfärg, en nyans som förknippas extra mycket med dem. I så fall kan det vara en idé att låta den få prägla avskedet och ceremonin. I allt från blommor och utsmyckningar till kista eller urna, har ni möjlighet att välja bland olika färger som passar den ni ska ta farväl av. Oavsett om ni väljer att gå åt det färgstarka hållet eller en mer sober nyans, så går det att skapa ett enhetligt tema.

Bild för Tema Färg

Tema Elegant

Vissa människor har verkligen ett öga för detaljer. Det där lilla extra. Låt det synas även när ni tar farväl.

En begravning behöver inte alltid vara återhållsam eller sparsmakad, det viktiga är att den speglar personen ni är där för. Låt omsorgsfullt utvalda material och färger hylla personen: Blomsterdekorationer med en elegant touch, snittar och bubbel till minnesstunden samt musikinslag som gör ceremonin riktigt minnesvärd. Tillsammans hjälper vi er att ordna ett farväl med extra guldkant.

 

Bild för Tema Elegant

Tema Klassisk

Ibland är det enkla också det bästa. Låt klassiska alternativ utgöra en trygg grund när det är dags att fatta svåra beslut.

Med vår långa erfarenhet kan vi hjälpa er att skapa en traditionell begravning med den avlidnas personlighet i fokus. Oavsett om ceremonin ska hållas med kista eller urna kan ni välja klassiska val kring ceremonin, dekorationer och material.

 

 

 

Bild för Tema Klassisk

Påbörja planeringen

I vår begravningsplanerare kan ni börja planera begravningsceremonin. Ni väljer själva hur många val ni gör innan vårt möte. Det som känns lite svårare att fatta beslut kring kan vi gå igenom tillsammans. För bästa upplevelse av tjänsten rekommenderar vi att ni använder datorn.
Börja planera

Frågor?

Vi har samlat svaren på våra vanligaste frågor för dig som ska planera en begravning, gå på begravning, utforma gravsten eller fylla i Vita Arkivet. Hittar du inte svaret på din fråga kan du kontakta oss på 0771-87 00 87.

Till frågor och svarRing oss dygnet runt