Gå till sidans huvudinnehåll

Begravningsguiden

Information om vad som händer när någon dör, vad du ska tänka på vid planering av en begravning och tips för dig som är gäst på en begravning.

Begravningshjälp

Ordna med begravning i en sorgeprocess är inte lätt. Vi hjälper er med allt kring begravningen.

Planera begravningBegravningsceremoniEfter begravningen

Påbörja planeringen hemifrån

I vårt planeringsverktyg kan ni hämta inspiration och se vårt sortiment. Ni väljer själva hur många val ni gör innan vårt möte. Det som känns lite svårare att fatta beslut kring kan vi gå igenom tillsammans. För bästa upplevelse av tjänsten rekommenderar vi att ni använder datorn.
Börja planera

Gäst på begravning

Om du är en nära vän eller anhörig är det en självklarhet att besöka begravningen. Men även om du inte tillhör de allra närmaste kan din närvaro vara värdefull. Dels betyder det ofta mycket för familjen att du kommer, dels är det din egen möjlighet till ett sista avsked. I vissa fall vill familjen hålla begravningen i kretsen av de närmaste, det brukar i så fall stå i dödsannonsen.

Bild för Gäst på begravning

Minnesarmband

Fonus minnesarmband är ett fint sätt att minnas den som inte längre finns med oss. Armbandet symboliserar att minnena kommer finnas för evigt, även om den man saknar inte längre gör det. Smycket är unisex och kan bäras av dig själv eller någon annan som är i sorg. Välkommen in till din närmsta begravningsbyrå för att köpa ett minnesarmband.
Hitta begravningsbyrå

Berätta vad som är viktigt för dig

I Vita Arkivet kan du fylla i minnen, tankar och önskemål som dina nära och kära ska få ta del av när du inte längre finns. Det brukar vara värdefullt och det kostar ingenting att göra det. Ge en kram till eftervärlden genom att fylla i Vita Arkivet.
Till Vita Arkivet

Kontakta oss

Vi svarar i telefonen dygnet runt, alla dagar i veckan: 0771-87 00 87.