Gå till sidans huvudinnehåll

Direktsänd ceremoni

Vi vet hur viktigt det sista avskedet är. Ofta finns det anhöriga, vänner och bekanta som gärna vill vara med på begravningsceremonin, men som inte kan närvara på grund av avstånd, ålder eller sjukdom. Vi vill därför erbjuda er möjligheten att direktsända ceremonin på den avlidnas minnessida, så att gästerna kan följa ceremonin digitalt i realtid.

Hitta er lokala Fonusbyrå

Låt fler vara med på det sista avskedet

Vi undersöker gärna möjligheten att direktsända begravningen från den lokal som ni önskar hålla ceremonin i. Olika lokaler har olika förutsättningar och vi kan endast direktsända ceremonier från de platser det är tillåtet och möjligt. Exempelvis tillåter inte vissa församlingar att man sänder och ibland kan internetuppkopplingen vara begränsad. För att se om det är möjligt att direktsända ceremonin i ert fall behöver ni kontakta er lokala Fonusbyrå.

Direktsändningen görs med ceremonivärdens mobiltelefon från en fast plats i lokalen. Kameran monteras på ett stativ och sändningen sker från samma plats och vinkel, utan avbrott eller paus. Ceremonin direktsänds sedan i realtid på den avlidnas minnessida.* Kvaliteten på ljud och bild kan variera beroende på ceremonilokalens akustik och möjlighet till internetuppkoppling, samt om prästen eller den borgerliga officianten använder mikrofon.

Ska du titta på en direktsänd begravning?

Vi direktsänder ceremonin på den avlidnas minnessida med hjälp av verktyget Quickchannel. Begravningen går att se digitalt via dator, mobil eller surfplatta. Tittar du via dator rekommenderar vi webbläsaren Chrome. Sändningen är aktiv under begravningens gång och blir sedan borttagen.
Besök Fonus Minnessidor

*Minnessidan där direktsändningen kan ses är möjlig att nå i hela världen, men omständigheter i respektive land kan göra att utsändningen inte är möjlig i alla länder. Detta är tyvärr inget vi på Fonus kan påverka.

Kontakta oss

Vi svarar i telefonen dygnet runt, alla dagar i veckan: 0771-87 00 87.

Boka möteHitta begravningsbyråBörja planera begravning