Gå till sidans huvudinnehåll

Dödsannons och minnessida

En dödsannons kan ses som ett meddelande om tid och plats för begravningen. Där kan ni också skriva om det finns önskemål om klädsel och hur anmälan görs till en eventuell minnesstund. Köper ni en dödsannons via oss ingår alltid en digital minnessida.

Besök Fonus minnessidor

Utforma dödsannonsen

Vid vårt första möte utformar vi annonsen tillsammans. Inför mötet får ni gärna fundera på vad ni har för tankar och önskemål om kring:

  • Symbol
  • Dikt
  • Minnesgåvor
  • Vilka personer som ska stå med
  • Övrig information som exempelvis klädsel

Vad brukar en dödsannons innehålla?

En dödsannons brukar innehålla en symbol. Det finns tusentals symboler att välja på, men det går också bra att rita eller designa en egen. Annonsen innehåller även information om var och när begravningen hålls, anmälan till minnesstunden och önskemål om klädsel.

Det kan också vara något annat personligt, något man brukade säga till varandra eller ett särskilt minne. Ofta avslutas annonsen med information och hänvisning till Fonus minnessidor.

Var publiceras dödsannonsen?

Ni väljer själva var dödsannonsen ska publiceras. Det kan vara i en lokaltidning, en rikstäckande tidning eller i sociala medier. Vi publicerar alltid annonsen på den egna minnessidan (om annan överenskommelse inte finns).

Vad är Fonus minnessidor?

Minnessidan är en digital samlingsplats där familjemedlemmar, vänner och närstående kan minnas den avlidna. Ni kan dela med er av bilder och filmklipp, tända ljus och skriva hälsningar.

Minnessidan är också en plats där information om begravningen finns och gäster kan anmäla sig till eventuell minnesstund, beställa blommor eller ge en minnesgåva.

Tänd ett ljus och skriv en hälsning

På minnessidan kan den som vill dela med sig av en hälsning eller tända ett digitalt ljus. Minnessidan är en fin plats för vänner och anhöriga att berätta om sina minnen av den avlidna.

Beställ blommor eller ge en gåva

Via Fonus minnessidor finns möjlighet att beställa blommor, antingen med leverans till begravningen eller till hemmet. Vi har samarbeten med flera lokala florister som hjälper till att skapa ett vackert blomsterarrangemang.

Det går också att ge en minnesgåva via minnessidorna. Kanske fanns det något särskilt som den avlidna var engagerad i och som hen gärna skulle vilja att anhöriga uppmärksammar med en gåva? I samband med gåvan skickas ett minnesblad till anhöriga.

Anmälan till minnesstund

Om det hålls en minnesstund i anslutning till begravningen går det att anmäla sig till den via minnessidorna. Det går också att hitta adresser och vägbeskrivningar till begravning och minnesstund.

Besök Fonus minnessidor

Till minnessidorna

Kontakta oss

Vi svarar i telefonen dygnet runt, alla dagar i veckan: 0771-87 00 87.

Boka möteHitta begravningsbyråBörja planera begravning