Gå till sidans huvudinnehåll

Plats för begravningen

Valet av ceremoniplats behöver göras vid planering av en begravning.

Hitta begravningsbyrå

Ceremoni i kyrka eller kapell

Ofta hålls begravningsceremonin i en kyrka, ett kapell eller en församlingslokal i anslutning till kyrkogården. Det går också att hålla ceremonin vid graven.

Ceremoni på en annan plats

Det finns egentligen inte några formella krav för var en begravning får hållas. Ceremonin kan vara i en trädgård, på en klippa vid havet eller i hemmet. Vid en borgerlig begravning är möjligheterna nästan oändliga. Det ni ska tänka på vid valet av plats är att begravningsceremonin inte ska störa allmänheten.

Ceremonivärd

En ceremonivärd har många praktiska ansvarsområden både innan, under och efter ceremonin. Vi rekommenderar alltid att ha en ceremonivärd.

Bild för Ceremonivärd

Direktsända ceremonin

Det finns ibland gäster som gärna vill närvara på begravningsceremonin, men som inte kan på grund av avstånd, ålder eller sjukdom. Då kan ni välja att direktsända ceremonin, vilket gör att gästerna kan följa den digitalt.

Bild för Direktsända ceremonin

Frågor?

Vi har samlat svaren på våra vanligaste frågor för dig som ska planera en begravning, gå på begravning, utforma gravsten eller fylla i Vita Arkivet. Hittar du inte svaret på din fråga kan du kontakta oss på 0771-87 00 87.

Till frågor och svarRing oss dygnet runt