Gå till sidans huvudinnehåll

Så många ljus tände Fonus under allhelgona

Under allhelgonahelgen tände Fonus tiotusentals ljus vid kyrkogårdar och minnesplatser för dem som själva inte hade möjlighet att göra det. I år fanns även möjligheten att tända digitala ljus för att hedra och minnas avlidna anhöriga på olika platser runtom i hela världen.

För femte året i rad tände Fonus ljus på kyrkogårdar och minnesplatser på olika orter i Sverige och totalt tändes nära 30 000 ljus. Dessutom gavs individer möjlighet att tända digitala ljus på en världskarta.

- Vårt initiativ med att tända ljus åt de som inte kan har vuxit sig starkare och starkare för varje år som gått och gensvaret från de anhöriga som vi hjälp har varit fantastiskt – det är många som hör av sig och visar tacksamhet på ett eller annat sätt. Det känns extra kul att den digitala ljuständningen fungerat som ett fint komplement till den fysiska och att ljus har tänts i länder som Italien, USA och Indien, säger Conny Sohlberg, begravningsentreprenör på Fonus.

Sedan 2019 har Fonus hjälpt människor över hela Sverige att tända ljus för sina nära under allhelgonahelgen. Med hjälp av sina engagerade medarbetare har Fonus i år kunnat hjälpa till att tända ljus på 1013 kyrkogårdar.

För mer information, kontakta:

Conny Sohlberg, presstalesperson på Fonus.

E-post: conny.sohlberg@fonus.se