Gå till sidans huvudinnehåll

Alla djurhelgons dag

Hundar, katter, kaniner eller reptiler – idag är våra husdjur en del av familjen och förgyller vår vardag. Men med den starka kärleken kommer också en stor sorg dagen som de inte längre finns med oss, och många upplever att omgivningen inte förstår hur stark den sorgen är. Därför har vi infört Alla djurhelgons dag, en dag då vi minns alla de husdjur som vi saknar.

Ljusceremoni i Stockholm

Onsdagen den 4 oktober 2023 höll vi på Fonus en ljusceremoni på Djurgårdens Djurkyrkogård i Stockholm, Sveriges äldsta djurkyrkogård. Där tändes över hundra ljus för alla saknade djurvänner. Tillsammans skapade vi en stund där vi fick minnas någon vi saknar ❤

Om Alla djurhelgons dag

Alla djurhelgons dag är inte en svensk kalenderdag, men vi vill gärna att den ska bli det. Tomheten en familjemedlem lämnar efter sig kan kännas lika stor oavsett om det är en människa eller ett husdjur. Så vi tycker det är en självklarhet att de husdjur vi saknar ska få en egen dag där vi minns och hedrar dem.

Berätta vad som ska hända med ditt husdjur

Vi på Fonus kan tyvärr inte hjälpa till med begravningar eller ceremonier för husdjur i dagsläget. Däremot erbjuder vi möjligheten att berätta för dina anhöriga vad som ska hända med ditt husdjur när du inte längre finns. I vår kostnadsfria tjänst Vita Arkivet kan du skriva ner det som är viktigt för dig att dina nära och kära ska veta om.
Fyll i Vita Arkivet