Våra initiativ

För oss på Fonus är det viktigt att hylla det liv som levts. Ett sätt att hylla liv är att göra olika initiativ i vår vardag.

Vi tänder ett ljus åt dem som inte kan 

Under allhelgonahelgen är det många som vill tända ett ljus vid graven men som själva inte har möjlighet. Dem vill vi på Fonus hjälpa. 

Läs mer om Vi tänder ett ljus

Djuränklingar 

Det finns många husdjur som blivit kvar efter att en husse eller matte gått bort. Vi vill hjälpa dem och andra husdjur som av olika anledningar behöver hitta ett nytt hem och en ny kärleksfull familj. 

Läs mer om Djuränklingar

Vilken är din låt? 

Fler än varannan person har någon gång tänkt tanken: ”Den låten vill jag ha på min begravning”. Att fundera över vilken låt man vill ha på sin begravning är ett sätt att närma sig tanken på sin egen död, som inte känns så svårt eller sorgligt. 

Läs mer om Vilken är din låt

Säg det. 

Det finns många olika sätt att uttrycka kärlek. Vissa gör det genom handling, andra väljer ord. Oavsett hur man gör så vet vi att det viktigaste är att det blir av innan det är försent. För det som räknas är livet före döden. 

Läs mer om Säg det

Den nya begravningsmaten 

Smörgåstårtan har länge varit begravningens klassiska följeslagare. Men en undersökning visar att 8 av 10 inte vill att det serveras smörgåstårta på den egna begravningen. Istället blir personliga favoriträtter ett allt vanligare önskemål. 

Läs mer om Den nya begravningsmaten