Sveriges mest anlitade begravningsbyrå

Vi har sedan 1945 hjälpt våra kunder genom hela processen att planera och genomföra en vacker begravning. Idag är vi landets mest anlitade begravningsbyrå. Det har gett oss lång och stor erfarenhet av att utforma alla typer av begravningar – borgerliga, kyrkliga eller efter någon annan trosuppfattning.

Vi finns i hela landet 

Fonus är den enda begravningsbyrån som är rikstäckande och vi jobbar som ett gemensamt team från norr till söder. Det gör att våra kunder kan planera begravningen på en ort och att den genomförs på en annan. Tillsammans kan vi på Fonus då skapa trygghet eftersom vi finns med lokalt på båda orterna. 

Vi skapar personliga avsked 

Tillsammans med kunden skapar vi en bild av vem den avlidna var – med stor kunskap och erfarenhet skräddarsyr vi begravningen. Våra begravningsbyråer har också de bästa lokala samarbetspartnerna som hjälper oss med allt från blommor till mat och dryck vid minnesstunden. 

Digitala kundmöten så att alla har möjlighet att närvara

Det är viktigt att de anhöriga får möjlighet att träffa oss på det sätt som passar dem bäst. Därför erbjuder vi kundmöten på vår begravningsbyrå, via video eller via telefon. Ibland kan det vara svårt för alla i familjen att närvara när en begravning ska planeras. Då kan vi erbjuda ett kundmöte på vår begravningsbyrå för de som kan, och övriga familjemedlemmar är med via video. Det gör att alla kan inkluderas i valen även om man fysiskt inte kan vara med på plats. I planeringsprocessen använder vi ett digitalt verktyg som stöd, vilket gör det enkelt och tydligt för de anhöriga i besluten som ska fattas.

Bredast utbud av gravsten till bästa pris 

Fonus samarbetar med lokala och centrala leverantörer, därmed har vi det bredaste utbudet av gravsten på marknaden. Det gör också att det finns stora möjligheter att skapa personliga gravstenar.

För våra ägarorganisationers medlemmar finns det medlemsförmåner som kan användas i samband med en gravstenbeställning.

Vita Arkivet 

Vita Arkivet är en kostnadsfri tjänst som vi på Fonus erbjuder. Tjänsten ger en fin möjlighet att själv berätta för de närmaste om det som är viktigt, så att de en dag slipper undra. Genom att skriva ner sina önskemål och tankar kring sin begravning visar man omtanke för nära och kära. I Vita Arkivet kan man också skriva var man förvarar alla viktiga papper, eventuella försäkringar, lösenord och medlemskap. 

Vitaarkivet.jpg

Kvalitetscertifiering

Kvalitet i fokus

Vi är en av få aktörer inom begravningsbranschen som är kvalitetscertifierade enligt den internationella standarden ISO 9001. Genom kvalitetscertifieringen säkerställer vi att kunden och vårt uppdrag alltid är i fokus oavsett var i landet du befinner dig. Och Fonus har nöjda kunder, vilket vi är mycket stolta över, men som ett led i kvalitetscertifieringen vill vi alltid bli bättre genom ett ständigt pågående förbättringsarbete. 

Hållbarhetsarbete

Vi bryr oss om miljön

För oss är miljön viktig och därför strävar vi efter att minska vår påverkan och vårt avtryck. Bland annat använder vi förnybara energikällor och erbjuder ett miljövänligt sortiment. 

Miljoarbete

Läs om vårt hållbarhetsarbete
Våra kunder berättar

Kunden i fokus

Vi har alltid kunden i fokus, för det är viktigt att det sista avskedet blir precis som de önskar. Några av våra kunder har gett omdömen till oss där de delar med sig av sina uppleveler.

 

Ta del av kundomdömen
Familjens Jurist

Vi kan hjälpa till med begravningsjuridiken

Genom vår samarbetspartner Familjens Jurist har vi möjlighet att hjälpa till med den efterföljande begravningsjuridiken. Familjens Jurist är Sveriges största byrå inom familjejuridik och kan bland annat hjälpa till med bouppteckning, dödsboförvaltning och arvskifte. 

Läs mer om vårt samarbete
Vår historia

Så blev vi Fonus

Fonus bildades en gång i tiden för att motverka de höga priserna på marknaden. Idag har vi fortfarande samma företagsform som när vi startade och folkrörelserna finns fortfarande med som ägare i den ekonomiska föreningen. 

Läs vår historia
Fonuskoncernen

Vi är en del av Fonuskoncernen

Fonus är ett varumärke som ingår i Fonuskoncernen, en ekonomisk förening som i sin tur ägs gemensamt av ett stort antal föreningar och organisationer runt om i landet. All vinst återinvesteras i verksamheten. 

Fonus har verksamhet i både Sverige och Norge. Det gemensamma målet för hela koncernen är att göra människors vardag tryggare och vara ett stöd i beslut som rör livets stora frågor. På ett förtroendefullt sätt ska koncernen erbjuda kvalitativa och prisvärda tjänster inom begravning och juridik. I koncernen finns därför bland annat Familjens Jurist - Sveriges största bolag inom familjejuridik, samt Fonus Träindustri som är en produktionsanläggning för kistor i Falköping. 

Läs mer om Fonuskoncernen
Jobba hos oss

Vill du bli en del av oss på Fonus?

Vi publicerar löpande lediga tjänster som finns hos oss. Om du jobbar på Fonus kan du förvänta dig en varierande och kundfokuserad arbetsplats där vi arbetar på ett modernt sätt. Tillsammans med kunniga kollegor jobbar du med meningsfulla arbetsuppgifter.

Läs mer och se lediga tjänster
Press och media

Information för press och media

Fonus arbetar för en god och öppen relation och kommunikation med media. Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss med frågor och funderingar gällande press och media.

Kontaktuppgifter för press och media
Våra initiativ

Vill du läsa om våra initiativ?

För oss på Fonus är det viktigt att hylla det liv som levts. Ett sätt att hylla liv är att ta olika initiativ i vår vardag.

Se våra initiativ
För vårdpersonal

Viktiga saker att veta i samband med dödsfall

Om du arbetar inom vård eller hemtjänst finns det ofta saker som kan vara bra att veta i samband med att någon avlider. Både när det gäller lagar och regler, men också vad som gäller inom olika religioner och trossamfund.

Läs om vad som är viktigt att veta i samband med dödsfall
Kundombudsman

Kontakta vår Kundombudsman

Vi på Fonus tycker det är väldigt viktigt att våra kunder är nöjda. Vid missförstånd eller felaktigheter får ni gärna höra av er till vår Kundombudsman så att vi kan reda ut vad som har hänt. 

Läs mer om vår Kundombudsman
Visselblåsarfunktion

Det är enkelt att rapportera om misstänka oegentligheter

För oss på Fonus ekonomisk förening är det viktigt med en transparent företagskultur och att vi beter oss på ett etiskt och lagligt sätt i alla lägen. Vi följer därför den Uppförandekod som finns inom koncernen och har även tagit fram en visselblåsarfunktion.

Till visselblåsarfunktionen
Kontakta oss

Kontakta oss på Fonus om du har några frågor

Vi på Fonus hjälper gärna till att besvara de frågor och funderingar du kan tänkas ha. Det kan vara frågor om hur vi kan hjälpa till att planera en begravning, hur du som gäst anmäler dig till en minnesstund eller några andra funderingar.

Kontakta oss