Gå till sidans huvudinnehåll

Fonus tänder ljus på allhelgona åt de som inte kan

Att tända ljus för nära och kära som gått bort är en viktig tradition för många under allhelgonahelgen - och ett sätt att minnas. För fjärde året i rad hjälper Fonus människor att tända ljus över hela Sverige, åt de som inte har möjlighet att göra det själva. 

Varje år hjälper Fonus kostnadsfritt tusentals människor att tända ljus på deras anhörigas gravplatser och minneslundar. Förra året var efterfrågan stor och man tände rekordmånga ljus på kyrkogårdar över hela landet. Totalt tändes 19 765 ljus på 957 kyrkogårdar, från norr till söder. I år är det möjligt på ännu fler kyrkogårdar – 979 stycken.

- Under allhelgona vill vi uppmuntra alla att tänka lite extra på våra nära som inte längre finns med oss. Men alla har inte möjlighet att själva åka till gravplatsen eller minnesplatsen, och därför är vi glada att kunna hjälpa till. Framförallt handlar det om personer som är äldre, sjuka eller bor i en annan stad eller utomlands. Det har varit otroligt uppskattat tidigare år, och vi är glada att ha medarbetare över hela landet så att vi kan tända ljus på många platser, säger Conny Sohlberg, begravningsentreprenör på Fonus.

Vem som helst kan beställa att ett ljus tänds helt kostnadsfritt över stora delar av landet. När Fonus tänt ett ljus, på den specifika graven eller vid minnesplatsen, kan beställaren få en bild skickad till sig på det tända ljuset. Tjänsten kan beställas på Fonus hemsida eller via en Fonusbyrå. Sista beställningsdagen är den 1 november 2022. 

För mer information, kontakta:

Conny Sohlberg, presstalesperson på Fonus.

E-post: conny.sohlberg@fonus.se