Gå till sidans huvudinnehåll

Pressmeddelande: Fonus talesperson utsedd till en av Sveriges främsta superkommunikatörer

Fonus har länge arbetat för att få fler svenskar att prata om döden, begravningar och allt som hör till. Nu belönas Conny Sohlberg, central talesperson för Fonus, för sitt arbete genom att bli utsedd till en av Sveriges främsta superkommunikatörer.

Det är tidningen Resumé som utser årets superkommunikatörer inom näringslivet, och när listan kokades ner av juryn från 500 till 150 namn stod det klart att Conny Sohlberg är en av de nominerade. Han har länge varit engagerad för att få fler att våga prata om döden, bland annat genom Fonus rapport Svenskarna och döden.

 Det känns otroligt häftigt och kul att lilla jag hamnat på en lista tillsammans med så pass creddiga och välkända namn som Petter Stordalen, Annie Lööf och Greta Thunberg. Det är tydligt att vårt arbete med att få fler svenskar att våga öppna upp sig om livets slut börjat ge resultat. Döden är en stor del av livet och just därför behöver den få finnas med i våra tankar, känslor och samtal under livets gång, säger Conny Sohlberg.

Conny har sedan 2015 arbetat med möten och begravningar inom Fonus och är till vardags kundområdeschef och borgerlig officiant på Fonus i Dalarna. Hösten 2021 blev han utsedd till central talesperson och har sedan dess varit ansiktet utåt för varumärket.

– Det var under 2021 som vi på allvar förstod att vi behöver en central roll inom organisationen för att kunna driva de frågor som är viktiga för oss, både på lokal och nationell nivå. Sedan Conny blev utsedd som central talesperson har vi år för år ökat vår synlighet i medierna och fått fler att börja fundera på hur de vill begravas. Som vd känns det riktigt kul att en av våra medarbetare blir uppmärksammad på det här sättet, det är ett kvitto på att vi uppmärksammar och engagerar i viktiga frågor, säger Peter Göransson, vd på Fonus.

För att hamna på listan behöver man bland annat ha visat på innovativ kommunikation, fått allmänheten att tänka i nya banor och tagit en position i samhället. Placering och vinnare bland de sista 150 namnen på listan avslöjades den 29 juni på plats i Almedalen. Conny hamnade på plats 17 av 19 i kategorin kommunikation. Hela listan finns på Resumé.

– I en tid då det är svårare än någonsin att nå ut är priset särskilt viktigt just nu. I år hade vi dessutom fler namn än tidigare i vår bruttolista som vi kokade ner till 150 duktiga kommunikatörer, säger Yasmine Winberg, chefredaktör och ansvarig utgivare på Resumé.

För mer information, kontakta:

Conny Sohlberg, presstalesperson på Fonus.

E-post: conny.sohlberg@fonus.se