Gå till sidans huvudinnehåll

Fonus och New Normal vinner Guldägg för initiativet Djuränklingar

Det var hård konkurrens på årets Guldäggsgala där Fonus tillsammans med reklambyrån New Normal tog hem ett Guldägg i kategorin PR och ett Silverägg i kategorin Innovation med initiativet Djuränklingar.

Djuränklingar är vinnare i kategorin PR med motiveringen:

”Bidraget Djuränklingar vinner Guldägg för att det på ett oväntat sätt lyckas skapa en konversation om ett av livets svåraste ämnen, döden. Med de efterlevande husdjuren i fokus löser förmedlingstjänsten Djuränklingar ett angeläget problem, samtidigt som det får oss att diskutera vad vi lämnar efter oss. En insiktsfull idé, kombinerad med ett skickligt pr-hantverk gjorde Djuränklingar till en snackis. Initiativet skalades upp och fortsätter hitta hem åt djuren som blir kvar.” (Hannes Kerstell, Carve)

Varje år dör cirka 90 000 människor i Sverige och det är inte ovanligt att ett sällskapsdjur lämnas kvar i sorg och saknad. Fonus har tillsammans med reklambyrån New Normal tagit fram initiativet Djuränklingar som lanserades i januari 2020.

− Med initiativet Djuränklingar har vi hjälpt ensamma husdjur och människor att hitta varandra, något som känns extra bra i den tid vi nu befinner oss i. Initiativet har verkligen engagerat våra medarbetare som har hjälpt djuränklingar att komma till nya hem, säger Peter Göransson, kommunikationschef på Fonuskoncernen.

Kärnan i kampanjen är att synliggöra sällskapsdjur som söker nya hem, men också att förebygga ensamhet hos både människor och djur. Genom Djuränklingar samarbetar Fonus med Djurskyddet Sverige och ett stort antal lokala djurhem för att sammanföra människor med djur som behöver ett nytt hem.

− Döden är ett viktigt och svårt ämne och Fonus som varumärke ger väldigt spännande möjligheter. Det är fint när kommunikation kan göra skillnad på riktigt, säger Johan Henriksson, projektledare på New Normal.

Guldägget är Sveriges äldsta och största kommunikationstävling. Tävlingen startades 1961 och har som syfte att höja den kreativa standarden inom svensk kommunikation.

För mer information, kontakta:

Conny Sohlberg, presstalesperson på Fonus.

E-post: conny.sohlberg@fonus.se