Gå till sidans huvudinnehåll

Fonus medarbetare delar med sig av tänkvärda livsråd

Fonus begravningsrådgivare möter varje dag människor i sorg som har förlorat någon de älskar. Att arbeta så nära döden ger dels en stor insikt i människors sorg och saknad vid livets slut, men det ger även en större medvetenhet om livet. Nu delar Fonus medarbetare med sig av de visdomar om livet som uppstår i dödens närhet, för att hylla det liv vi lever just nu.

Följ ditt hjärta. Allting ordnar sig till slut. Carpe diem. Dessa ord kan ofta upplevas som slitna klichéer. Men för Fonus begravningsrådgivare är de mer än så. När de varje dag ställs inför situationer som visar hur bräckligt livet är ser de att även de mest slitna uttryck kan innehålla en visdom och sanning som är värd att reflektera över.

Genom sitt initiativ Livsråd från Fonus vill medarbetarna dela med sig av sina bästa livsråd. Det görs dels genom en TV-reklam, men även genom en serie med korta filmer som medarbetarna själva har spelat in.

- Livet är både vackert och skört. Det är något som vi ser på nära håll varje dag. När de här lite slitna visdomsorden ställs i perspektiv till döden ser man sanningen i dem på ett helt annat sätt. Livsråden är både en hyllning till livet och en uppmaning att ta vara på det liv vi lever här och nu, säger Conny Sohlberg, begravningsrådgivare på Fonus.

För mer information, kontakta:

Conny Sohlberg, presstalesperson på Fonus.

E-post: conny.sohlberg@fonus.se