Gå till sidans huvudinnehåll

Fonus håller digital minneskonsert i samarbete med svenska artister

I samarbete med artisterna Robert Wells, Sofia Källgren, Magnus Carlsson och Maria Wells bjuder Fonus, för första gången, in till en digital minneskonsert.

Den rådande coronapandemin innebär att konserter och andra evenemang inte kan genomföras på traditionellt sätt. Fonus väljer därför att genomföra en digital minneskonsert för att ge de som mist sina kära en fin stund att minnas även i år.

– Vi har tidigare år bjudit in till fysiska minneskonserter där anhöriga har kunnat lyssna på musik och minnas sina kära. När vi insåg att vi inte kunde göra det i år kom vi fram till detta alternativ. Det känns bra att ge denna möjlighet att fylla tomrummet som finns nu när vi inte kan träffas som vanligt, säger Peter Göransson, kommunikationschef på Fonus.

Under drygt 35 minuter framförs 7 olika sånger och musikstycken, bland annat det nykomponerade stycket ”April” av musikern och artisten Robert Wells. Förutom sång och musik bjuds det även på texter som läses av Thomas Hallström, en av Fonus borgerliga officianter.

– Med den här minneskonserten vill vi ge tröst och energi och väcka hela känsloregistret. Det känns väldigt fint att jag och mina artistkollegor, tillsammans med Fonus, får möjlighet att bjuda på det. Speciellt under det här året när många behöver det extra mycket, säger Robert Wells.

Konserten, som presenteras av Fonus ceremonivärd Mio Rubin, kan ses på fonus.se från 6/4 till 5/5.

För mer information, kontakta:

Conny Sohlberg, presstalesperson på Fonus.

E-post: conny.sohlberg@fonus.se