Gå till sidans huvudinnehåll

Fonus gör det lättare att planera begravning digitalt

Fonus är en rikstäckande begravningsbyrå som finns över hela Sverige och det finns flera sätt att planera en begravning med oss. Vi kan erbjuda möte på vår begravningsbyrå, video- eller telefonmöte, alternativt hembesök. Det har också länge funnits möjlighet att börja planera en begravning digitalt hos oss. Nu lanserar vi Mina sidor och tillgång till en digital sammanställning av sin planering samt en gemensamhetsyta för att stödja samarbetet för de som planerar begravningen tillsammans.

- Efter att vi fått in önskemål från våra kunder har vi utvecklat en digital samlingsplats, Mina sidor, för att göra det lättare att få en helhetsbild över sin planering hos oss. Kunden loggar enkelt in med BankID, och får en överblick av bokade möten, pågående planeringar men även tidigare planerade begravningar som vi fått förtroendet att hjälpa till med, säger Linda Fransson, affärsutvecklingschef på Fonus.

I flera år har det varit möjligt att påbörja planeringen av en begravning digitalt hos oss. Nu utökar vi funktionaliteten så att man efter ett första möte med oss kan logga in på Mina sidor via fonus.se och få tillgång till en digital kundmapp och även en gemensamhetsyta som underlättar samarbetet när flera personer planerar en begravning tillsammans. Den digitala kundmappen innehåller bland annat en sammanställning av gjorda val, en tidslinje som beskriver vad som händer när, påskrivna avtal och dokument.

Vi vet att det är många val att göra och mycket information som delas både inför, under och efter mötet hos oss. Ett sätt att försöka underlätta för de som planerar begravningen är att vi samlar allt på ett och samma ställe. Att vi dessutom skapar bättre förutsättningar för de som planerar begravningen att enklare kunna samarbeta känns extra bra, fortsätter Linda Fransson.

Mina sidor och vår digitala kundmapp med gemensamhetsyta lanserades under hösten 2022. Läs mer här.

För mer information, kontakta:

Conny Sohlberg, presstalesperson på Fonus.

E-post: conny.sohlberg@fonus.se