Gå till sidans huvudinnehåll

Fonus fortsätter satsningen på klimatsmarta och hållbara transporter

Fonus fortsätter sin resa när det gäller klimatsmarta transporter och köper nu in flera elbilar. Med nya Renault Megane E-Tech 100% electric är Fonus den första begravningsbyrån i Sverige som satsar på helt eldrivna transporter.

- Vi är mycket stolta över att nu kunna berätta att vi kommer att ha flera elbilar som ska användas för resor vid hembesök och begravningar. I vårt arbete med att minska vår klimatpåverkan gör bilarna stor skillnad, säger Conny Sohlberg, begravningsentreprenör på Fonus.

Fonus är Sveriges enda rikstäckande begravningsbyrå och har totalt 200 bilar i drift runt om i landet. Begravningsbyrån arbetar sedan flera år tillbaka med att byta ut diesel mot HVO, en fossilfri diesel, och med satsningen på elbilar tar Fonus nu ännu ett steg i utvecklingen mot mer klimatsmarta och hållbara transporter.

- Vårt fokus på hållbarhet och miljö är viktigt och när vi som företag kan göra skillnad vill vi såklart göra det. På Fonus strävar vi ständigt efter att minska vår klimatpåverkan. Det är självklart att det även ska gälla våra transporter, säger Henrik Johansson, fordonsansvarig på Fonus.

En Sifo-undersökning som Fonus låtit göra visar att 60 procent vill ha en miljövänlig begravning. Den ökade efterfrågan märks också hos Fonus begravningsbyråer som erbjuder hållbara alternativ och särskilt miljöanpassade produkter.

- När mer än hälften uppger att de föredrar en miljövänlig begravning måste vi som ledande aktör inom vår bransch arbeta aktivt för att erbjuda hållbara val. Fonus har sedan en lång tid tillbaka flera miljöalternativ till en begravning. Att vi nu tar ett kliv för än mer hållbar transport ser jag som en stor vinst för framtiden och kommande generationer, säger Conny Sohlberg.

Läs mer om Fonus hållbarhetsarbete: https://www.fonus.se/om-fonus/vart-hallbarhetsarbete/

Om undersökningen:

Länsundersökning i Sverige. Enkäten besvarades av vuxna i åldern 18 år - 79 år. Undersökningsperiod 11 april 2022 - 21 april 2022. Antal respondenter: 4208 personer. Källa Kantar Sifo.

För mer information, kontakta:

Conny Sohlberg, presstalesperson på Fonus.

E-post: conny.sohlberg@fonus.se