Gå till sidans huvudinnehåll

Fonus Djuränklingar tar plats på 2021 års nyordslista

Under 2020 startade Fonus initiativet Djuränklingar. Med initiativet har Fonus, tillsammans med Djurskyddet Sverige, hjälpt landets ensammaste sällskapsdjur till nya hem och nya familjer. Nu har ordet ”djuränkling” hamnat på Språktidningen och Språkrådets nyordslista.

Det är inte ovanligt att ett sällskapsdjur lämnas kvar i sorg och saknad när en människa avlider. För att hjälpa dessa ensamma husdjur att komma till nya hem startade Fonus, i samarbete med Djurskyddet Sverige, initiativet Djuränklingar. Initiativet var inte bara menat att hjälpa ensamma djur, utan även människor som lever i ensamhet och skulle må bra av att ha ett sällskapsdjur.

Nu har ordet ”djuränkling” tagits med som ett av de nya orden på Språktidningen och Språkrådets nyordslista 2021.

– Det gör oss väldigt stolta att våra kära Djuränklingar har fått en större plats i det allmänna medvetandet. Det var precis det vi hoppades på när vi startade upp vårt initiativ under 2020 – att folk skulle bli mer medvetna om alla de husdjur som lämnas kvar i sorg när deras matte eller husse inte längre finns och behöver ett nytt hem, säger Lisa Vejlo Degerman, marknadschef på Fonus.

För mer information, kontakta:

Conny Sohlberg, presstalesperson på Fonus.

E-post: conny.sohlberg@fonus.se