Välkommen till Fonus begravningsbyråer i Göteborg

Fonus har störst kunskap att skapa de bästa begravningarna och personliga avsked som hjälper de anhöriga i sorgearbetet. Fonus är Sveriges mest anlitade begravningsbyrå och vi finns på flera ställen i Göteborg.

Det personliga mötet är viktigt för oss, därför har vi begravningsbyråer över hela Sverige och på flera ställen i Göteborg. Vi kan skapa personliga begravningar som du vill, där du vill. I praktiken innebär det att om en anhörig till dig har avlidit som bor på annan ort, kan du beställa en begravning på ett Fonuskontor nära dig som sedan äger rum nära den avlidna.

Vi på Fonus hjälper dig med allt som har med begravning att göra. Vi hjälper dig med att anordna begravning, vi tillhandahåller prisgaranti på gravstenar och hos oss kan du teckna begravningsförsäkring. Fonus som är sprungna ur kooperationen har sedan vi startade för nästan 70 år sedan verkat prisdämpande på begravningsmarknaden. Vi är än idag mest prisvärda på begravningsmarknaden. 

Fonus samarbetar med Familjens jurist, Sveriges största familjejuridiska byrå, som erbjuder familjejuridiska tjänster såsom bouppteckning och att skriva testamente. Samarbetet innebär att vi kan erbjuda dig hjälp med allt som rör begravning och juridik. Vi ordnar alla typer av begravningar; borgerliga eller knutna till något trossamfund. Med stor kunskap och erfarenhet skräddarsyr vi ceremonin efter dina önskemål och behov.

I Göteborg har Fonus åtta begravningsbyråer. Du hittar oss i centrala Göteborg vid Olskroken på Norra Gubberogatan och Första Långgatan. Vi har kontor i Angered vid Angereds Torg och vid Kortedala Torg i Kortedala. Du hittar oss i Torslanda och vidare i Partille och i Mölndal som hör till Storgöteborg. På våra begravningsbyråer i Göteborg blir du väl omhändertagen av våra kundrepresentanter där dina personliga önskemål är i fokus.

Miljöbegravning

Fonus är först ut med att erbjuda miljöbegravningar till våra kunder. Miljöbegravningar minskar verksamhetens miljöpåverkan och erbjuder fler lösningar och nya valmöjligheter.

Sju av tio svenskar önskar miljövänlig begravning, visar en undersökning som vi låtit genomföras av Sifo. Efter ökad efterfrågan kommer Fonus begravningsbyråer i Göteborg att införa miljöbegravningar som en del av ett personligt avsked.

En miljöbegravning innebär att alla delar, från planering till genomförande av begravning och minnesstund, sker med så liten miljöpåverkan som möjligt. När en miljöbegravning planeras finns det många personliga val. En miljöbegravning innehåller minst fem av följande alternativ: miljökista, miljöurna eller minneslund, miljögravsten, svepskjorta i ekologisk bomull, miljömärkta trycksaker, fossilfria transporter, ekologisk och närproducerad mat och dryck samt miljömärkta och närproducerade blommor.

Våra begravningsbyråer i Göteborg är först ut med att erbjuda miljöbegravningar i Sverige. Du är varmt välkommen att höra av dig till våra begravningsbyråer om du har frågor eller vill veta mer. Utöver begravningsbyråerna i Göteborg erbjuder vi miljöbegravningar även i Alingsås, Borås, Kungälv och Stenungsund.