Vita Arkivet

Det kan kännas konstigt att tänka på sin egen död och begravning. Men att ägna en stund åt just det är en bra idé. Dels av omtanke för att inte lämna dina anhöriga med svåra obesvarade frågor. Dels för att det kan finnas saker som faktiskt är viktiga för dig. Det kan du berätta om i Vita Arkivet. Resten kan du lämna åt dina närmaste att bestämma om.

Till Vita Arkivet online

Vi vet av erfarenhet att det betyder oerhört mycket för de anhöriga när det finns ett Vita Arkiv. Det underlättar eftersom det alltid finns frågor som behöver besvaras. Det kan handla om vilken typ av begravning den avlidna hade önskat. Eller vad de anhöriga ska göra med brev och dagböcker – läsa, bränna eller spara till framtiden? Ofta finns också praktiska saker som är bra att veta, som var nycklar och viktiga papper förvaras.

Vita Arkivet är kostnadsfritt och du kan välja att fylla i Vita Arkivet online eller hämta ett tryckt Vita Arkiv på närmaste Fonuskontor.

Du kan förvara Vita Arkivet hemma eller lämna in det hos Fonus för förvaring. Fördelen med att fylla i Vita Arkivet online är att du enkelt kan logga in och göra ändringar när du vill.

Till Vita Arkivet online

Här kan du se innehållet i Vita Arkivet

 

Tveka inte att höra av dig om du har frågor så hjälper vi dig gärna.