Vita Arkivet

Det kan kännas konstigt att tänka på sin egen död och begravning. Men att ägna en stund åt just det är en bra idé. Dels av omtanke för att inte lämna dina anhöriga med svåra obesvarade frågor. Dels för att det kan finnas saker som faktiskt är viktiga för dig. Det kan du berätta om i Vita Arkivet. Resten kan du lämna åt dina närmaste att bestämma om.

Vi vet av erfarenhet att det betyder oerhört mycket för de anhöriga när det finns ett Vita Arkiv. Det underlättar eftersom det alltid finns frågor som behöver besvaras. Det kan handla om vilken typ av begravning den avlidna hade önskat. Eller vad de anhöriga ska göra med brev och dagböcker – läsa, bränna eller spara till framtiden? Ofta finns också praktiska saker som är bra att veta, som var nycklar och viktiga papper förvaras.

Du behöver förstås inte fylla i hela Vita Arkivet på en gång. När du vill kan du enkelt logga in och skriva nytt eller göra ändringar i ditt Vita arkiv. Tveka inte att höra av dig om du har frågor så hjälper vi dig gärna.