Vita Arkivet

Det kan kännas konstigt att tänka på sin egen död och begravning. Men att ägna en stund åt just det är en bra idé. Dels av omtanke för att inte lämna dina anhöriga med svåra obesvarade frågor. Dels för att det kan finnas saker som faktiskt är viktiga för dig. Det kan du berätta om i Vita Arkivet. Resten kan du lämna åt dina närmaste att bestämma om.

Vita Arkivet online

Vita Arkivet är en kostnadsfri tjänst och du kan välja att fylla i det digitalt eller i pappersform. Fördelen med att fylla i Vita Arkivet digitalt är att du enkelt kan logga in och göra ändringar när du vill.

Till Vita Arkivet online

Vita Arkivet i pappersform

Om du önskar fylla i ett pappersexemplar av Vita Arkivet är du varmt välkommen in på din närmsta Fonusbyrå. När du fyllt ditt Vita Arkiv kan du välja att förvara det hemma eller lämna det hos oss på Fonus för förvaring.

Hitta din lokala Fonusbyrå

Varför ska jag fylla i Vita Arkivet?

Vi vet av erfarenhet att det betyder oerhört mycket för de anhöriga när det finns ett Vita Arkiv. Det underlättar eftersom det alltid finns frågor som behöver besvaras. Det kan handla om vilken typ av begravning den avlidna hade önskat. Eller vad de anhöriga ska göra med brev och dagböcker – läsa, bränna eller spara till framtiden? Ofta finns också praktiska saker som är bra att veta, som var nycklar och viktiga papper förvaras.

Har du frågor?

Här hittar du svaret på våra vanligaste frågor om Vita Arkivet.

Om du har andra frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss!

Här kan du se innehållet i Vita Arkivet