Vita Arkivet

Det kan kännas konstigt att tänka på sin egen begravning, sitt sista avsked. Men att ägna en stund åt just det kan en dag bli en stor hjälp för dina närmaste. De slipper undra och gissa vad du skulle önskat. Det kan också finnas saker som är viktiga för dig att de ska veta om när du inte längre finns. Att fylla i Vita Arkivet kostar inget, men det betyder mycket.

Varför ska jag fylla i Vita Arkivet?

Vi vet av erfarenhet att det betyder oerhört mycket för de anhöriga när det finns ett Vita Arkiv. Det underlättar eftersom det alltid finns frågor som behöver besvaras. Det kan handla om vilken typ av begravning den avlidna hade önskat, vad som ska hända med eventuella husdjur, eller vad de anhöriga ska göra med brev och dagböcker. Ofta finns också praktiska saker som är bra att veta, som var nycklar och viktiga papper förvaras. 

Vita Arkivet fyller du enklast i digitalt via vitaarkivet.se, men det går också bra att fylla i ett pappersexemplar. I det digitala Vita Arkivet går det att ladda upp egna bilagor som Worddokument eller PDF (max 5 stycken). Bilagorna kan till exempel vara en Försäkringsinventering Privat eller personliga brev till din partner och dina barn som du vill ska komma fram när du inte längre finns.

När du fyller i Vita Arkivet är det inte säkert att du har svar på alla frågor. En del saker kan vara bra att fundera på lite grann. Självklart kan du också ändra vad du har skrivit efter hand, om du ändrar dig. 

Om du har frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss! 

Vita Arkivet online

Fyll i Vita Arkivet digitalt

Det är enkelt att fylla i Vita Arkivet digitalt på nätet. Du loggar in med hjälp av BankID och du kan gå in och göra ändringar när du vill.

Läs mer om digitala Vita Arkivet Logga in i Vita Arkivet
Vita Arkivet i pappersform

Fylla i Vita Arkivet i pappersform

Om du önskar fylla i ett pappersexemplar av Vita Arkivet är du varmt välkommen in på din närmsta Fonusbyrå. När du fyllt ditt Vita Arkiv kan du välja att förvara det hemma eller lämna det hos oss på Fonus för förvaring. 

Vita Arkivet

Hitta din lokala Fonusbyrå
Innehåll

Här kan du se innehållet i Vita Arkivet

Avtalsvillkor

Vita Arkivets avtalsvillkor

Vill du veta vilka villkor som gäller när du använder Vita Arkivet 

Läs avtalsvillkoren här