Gå till sidans huvudinnehåll

Digitala Vita Arkivet

Vita Arkivet är en kostnadsfri digital tjänst där du kan berätta för dina närmaste vad du vill ska hända dagen du inte längre finns.

Fyll i Vita Arkivet

Logga in med hjälp av BankID 

Alla som fyllt 16 år och har BankID kan logga in i det digitala Vita Arkivet. Du behöver inte fylla i allting på samma gång, utan det går bra att fylla i lite i taget, och komma tillbaka senare. Vissa saker kan du behöva fundera kring innan du skriver ner.

Lägg till egna bilagor

I det digitala Vita Arkivet kan du ladda upp egna bilagor som Worddokument eller PDF (max 5 stycken). Bilagorna kan till exempel vara en Försäkringsinventering Privat, eller personliga brev till din partner och dina barn som du vill ska komma fram när du inte längre finns.

Berätta gärna vem du vill ska få veta att det finns

När du inte längre finns är det viktigt att dina tankar och önskemål kommer fram. Både för din skull, men också för dina anhöriga så att besluten som ska fattas kanske blir lite lättare.

När du loggar in på ditt konto kan du ange vilka personer som du vill ska få veta att det finns ett Vita Arkiv den dagen du inte längre finns. Du fyller i deras e-postadresser och när det är aktuellt att informera dem skickar vi ut ett e-postmeddelande. Detta gör att de snabbare kan få information om att ditt Vita Arkiv existerar.

Även om du inte har meddelat dina anhöriga om att du fyllt i Vita Arkivet, eller använt funktionen i Vita Arkivet, så kommer dödsboet att få information via post.

Rekommendera till nära och kära

Vita Arkivet är som en kram till eftervärlden, och visst vore det fint om du kan få denna kram om någon av dina nära inte längre finns? När du är inloggad i Vita Arkivet kan du enkelt tipsa andra som du bryr dig om att fylla i det, precis som du har gjort.

Behöver du hjälp med Vita Arkivet?

Du kan alltid kontakta vår kundsupport om det är något du undrar över eller om du önskar vägledning när du fyller i ditt Vita Arkiv. Vår kundsupport har öppet alla helgfria vardagar mellan klockan 8:00-17:00.

Skicka e-post eller ring oss på 020-47 00 48.

Fyll i ett pappersexemplar

Om du föredrar att fylla i ett fysiskt exemplar av Vita Arkivet finns det möjlighet att göra det. Välkommen in till din närmaste Fonusbyrå för att hämta Vita Arkivet i pappersform.
Hitta begravningsbyrå

Frågor?

Vi har samlat svaren på våra vanligaste frågor för dig som ska planera en begravning, gå på begravning, utforma gravsten eller fylla i Vita Arkivet. Hittar du inte svaret på din fråga kan du kontakta oss på 0771-87 00 87.

Till frågor och svarRing oss dygnet runt