Begravningsblommor

Många vill ta med sig blommor som en sista hälsning vid begravningen.

Ska du planera en begravning och undrar över blommor? Här hittar du mer information.

Möjligheter med dekorationer

Blommorna kan till exempel vara bundna som en krans, ett hjärta, ett kors eller en bukett. Tillsammans med blommorna kan man ha ett band eller kort med en hälsning till den avlidna och namn på de som lämnat blommorna. Dessa blomdekorationer placeras vid kistan. Ni kan välja blommor som ni tycker passar eller som följer temat på begravningen om det finns ett sådant. Även om man är med och bidrar till en blomsterdekoration kan man ta med en enstaka blomma eller handbukett att lägga på kistan eller i graven.

Blommorna är till den avlidna och tas inte hem efter begravningen av de anhöriga. Men givetvis kan du också ge blommor till dem. På kortet kan du till exempel skriva att du deltar i sorgen och finns där om det behövs. Om du står dem mycket nära kan du skriva ett längre brev och lämna över personligen.

Beställ begravningsblommor

Via Fonus minnessidor kan du beställa blommor till begravningen eller kondoleansbuketter. I anslutning till varje minnessida finns en länk till beställningssidan för blommor.

Frågor och svar om blommor

Måste man ha med sig blommor till begravningen?

Många vill ge blommor som en sista hälsning till den avlidna, men som gäst på begravningen måste man inte ta med sig blommor.

Vad ska man ha med sig för blommor till begravningen?

Blommorna kan till exempel vara bundna som en krans, ett hjärta, ett kors eller en bukett. Tillsammans med blommorna kan man ha ett band eller kort med en hälsning till den avlidna och namn på de som lämnat blommorna.