Gå till sidans huvudinnehåll

Ge minnesgåva

Många vill ge en minnesgåva i samband med att någon avlider. Ofta är det ett bidrag till en välgörande organisation eller fond. Det kan också vara till en förening som betydde mycket för den avlidna. Om det finns önskemål från de anhöriga om var minnesgåvan ska gå brukar det stå i dödsannonsen.

Så lämnar du en minnesgåva 

Om du önskar ge en minnesgåva kan du: 

  • Besöka Fonus minnessidor. Om de anhöriga har valt en fond eller organisation står det på den avlidnas minnessida.
  • Ringa till aktuell fond/organisation för att höra hur du går tillväga. 
  • Besöka fondens hemsida och välj ett sätt att betala in gåvan. 

Kom ihåg att ange vem som ger gåvan och kontaktuppgifter till de anhöriga eller till begravningsbyrån. Då kan organisationen eller fonden skicka ett minnesblad att de tagit emot gåvan. Om du har lämnat en minnesgåva via Fonus minnessidor ser vi till att skicka ett digitalt gåvobevis till de anhöriga.

Till minnessidorna

Minnesarmband

Fonus minnesarmband är ett fint sätt att minnas den som inte längre finns med oss. Armbandet symboliserar att minnena kommer finnas för evigt, även om den man saknar inte längre gör det. Smycket är unisex och kan bäras av dig själv eller någon annan som är i sorg. Välkommen in till din närmsta begravningsbyrå för att köpa ett minnesarmband.
Hitta begravningsbyrå

Frågor?

Vi har samlat svaren på våra vanligaste frågor för dig som ska planera en begravning, gå på begravning, utforma gravsten eller fylla i Vita Arkivet. Hittar du inte svaret på din fråga kan du kontakta oss på 0771-87 00 87.

Till frågor och svarRing oss dygnet runt