Gå till sidans huvudinnehåll

Se en direktsänd ceremoni

Om de anhöriga har valt att erbjuda gästerna att följa ceremonin digitalt, i realtid, så görs det via den avlidnas minnessida.

Så fungerar direktsändningen

Fonus direktsänder begravningsceremonin med hjälp av verktyget Quickchannel. Ceremonin går att se digitalt via dator, mobil eller surfplatta. Tittar du via dator rekommenderar vi webbläsaren Chrome.

Länken till sändningen hittar du på den avlidnas minnessida på Fonus minnessidor*. Närmare dagen för ceremoni aktiveras fliken ”Direktsänd ceremoni” och sändningen är aktiv under begravningens gång och blir sedan borttagen.

Direktsändningen görs med mobiltelefon från en fast plats och vinkel i ceremonilokalen. Det kan vara bra att veta att kvaliteten på ljud- och bild kan variera beroende på lokalens akustik och möjlighet till internetuppkoppling, din egen internetuppkoppling, samt om prästen eller den borgerliga officianten använder mikrofon. Tyvärr kan detta göra att ljud och bildkvalitet kan variera, och i värsta fall att man inte kan följa sändningen. Det är inget vi på Fonus eller Quickchannel kan påverka.

*Minnessidan där direktsändningen kan ses är möjlig att nå i hela världen, men omständigheter i respektive land kan göra att utsändningen inte är möjlig i alla länder. Detta är tyvärr inget vi på Fonus kan påverka.