Se en direktsänd ceremoni

Om de anhöriga har valt att erbjuda gästerna att se ceremonin online, i realtid, så görs det via den avlidnas minnessida.

Direktsänd-ceremoni_webb.jpg

Så fungerar direktsändningen

Fonus direktsänder begravningsceremonin med hjälp av verktyget Zoom. Länken till sändningen hittar du på den avlidnas minnessida på minnessidor.fonus.se under ”Länkar”. Sändningen är aktiv under begravningens gång och blir sedan borttagen.

Begravningen går att se online via dator, mobil eller läsplatta. Tittar du via dator rekommenderar vi webbläsaren Chrome. Om du vill titta på ceremonin från mobil eller läsplatta kommer du att uppmanas att ladda ner Zoom-appen när du klickat på länken på minnessidan. Zoom-appen är kostnadsfri och finns både för Android och iPhone.

Direktsändningen görs med mobiltelefon från en fast plats i ceremonilokalen. Kvaliteten på ljud- och bild kan variera beroende på ceremonilokalens akustik och möjlighet till internetuppkoppling, samt om prästen eller den borgerliga officianten använder mikrofon. Direktsändningens ljud- och bildkvalitet anpassas också per automatik till den internetuppkoppling du själv har. Det gör att ljud- och bildkvalitet kan variera, men det är tyvärr inte något Fonus eller Zoom kan påverka.

Instruktioner för att se ceremonin digitalt

Här kan du ladda ner instruktioner om hur du kan se ceremonin digitalt.

Ladda ner instruktioner