Se en direktsänd ceremoni

Om de anhöriga har valt att erbjuda gästerna att se ceremonin online, i realtid, så görs det via den avlidnas minnessida.

Direktsänd ceremoni

Så fungerar direktsändningen

Fonus direktsänder begravningsceremonin med hjälp av verktyget Quickchannel. Länken till sändningen hittar du på den avlidnas minnessida på minnessidor.fonus.se under ”Länkar”. Sändningen är aktiv under begravningens gång och blir sedan borttagen.

Begravningen går att se online via dator, mobil eller surfplatta. Tittar du via dator rekommenderar vi webbläsaren Chrome.

Direktsändningen görs med mobiltelefon från en fast plats i ceremonilokalen. Kvaliteten på ljud- och bild kan variera beroende på ceremonilokalens akustik och möjlighet till internetuppkoppling, samt om prästen eller den borgerliga officianten använder mikrofon. Direktsändningens ljud- och bildkvalitet anpassas också per automatik till den internetuppkoppling och utrustning du själv har. Det gör att ljud- och bildkvalitet kan variera, och i värsta fall att du inte kan följa sändningen. Detta är tyvärr inget vi på Fonus eller Quickchannel kan påverka.

Instruktioner för att se ceremonin digitalt

Här kan du ladda ner instruktioner om hur du kan se ceremonin digitalt.

Instruktion hur du följer ceremonin digitalt