Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Jönköping

På Fonus begravningsbyrå i Jönköping arbetar Jan-Åke, Lennart, Anna, Maria och Pär. Tillsammans har vi många års erfarenhet av begravningsbranschen och vi hjälper dig i alla de svåra beslut som ska fattas då en nära anhörig eller vän avlidit. Vi hjälper dig hela vägen från hämtning av den avlidne, planering och genomförande av begravning samt minnesstund, till gravsättning samt val av gravsten.

Klicka här för att kontakta oss
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Nygatan 13 553 16 Jönköping

Vita Arkivet

Att tänka på sin egen begravning kan kännas konstigt, men det är till stor hjälp för dina anhöriga. Berätta hur du vill ha det i Vita Arkivet. Det kostar ingenting och du kan ändra när du vill.

Till Vita Arkivet

Vi som hjälper dig på Fonus i Jönköping

Jan-Åke Karlsson
Jan-Åke Karlsson
Kontorschef, Kundrådgivare, Borgerlig officiant och Ceremonivärd
Lennart Axelsson
Lennart Axelsson
Borgerlig Officiant, Ceremonivärd och Solist
Anna Eriksson
Anna Eriksson
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Pär Nilsén
Pär Nilsén
Kundrådgivare, Ceremonivärd och Solist
Maria Ramsö
Maria Ramsö
Kundrådgivare och Ceremonivärd

Vi hjälper dig fortfarande ❤

För oss är det viktigt, trots coronatider, att erbjuda personliga kundmöten och ceremonier. Vi träffar dig gärna via telefon eller videomöte.

Läs mer här

Vi skapar en personlig begravning

Vid förlusten av en nära anhörig, släkting och vän är behovet stort att få hjälp med de frågor som uppstår. Vi på Fonus hoppas och önskar att vi kan hjälpa er att skapa en personlig begravning som blir ett fint minne.

Samarbete med Familjens Jurist

Förutom det som rör själva begravningen erbjuder vi, genom vårt nära samarbete med Familjens Jurist, professionell hjälp med bouppteckning, dödsboförvaltning och arvskifte.

Familjens Jurist har sina kontor centralt i Jönköping. Vid ett begravningsärende hos Fonus blir du uppringd av Familjens Jurist som erbjuder dig hjälp. De har kunskap och erfarenhet att hjälpa dig med all form av familjejuridik.

Lokala aktörer i Jönköping och närområdet

I samband med en begravning vill man som anhörig eller vän ofta ha hjälp med beställning av blommor till begravningen. Detta kan gälla till exempel kistdekoration, handbuketter och sorgdekorationer med hälsningar. Vi samarbetar med florister i området för att kunna erbjuda bra kvalitet på våra beställningar. Vi samarbetar bland annat med Planta blommor, som ligger granne med vårt kontor, Backamo Handelsträdgård i Bankeryd och Rosens blomsterbutik i Huskvarna. Blomsterbutikerna levererar blommorna direkt till den aktuella begravningen på begravningsdagen.

Levande sång och musik kan vara ett sätt att ge begravningen den personliga prägel vi önskar åstadkomma och strävar efter. För att tillgodose önskemål om detta har vi både manliga och kvinnliga solister med lokal anknytning som vi anlitar till uppdraget.

Vid önskemål om minnesstund efter en begravning försöker vi alltid tillgodose kundens önskemål så långt det är möjligt. Vi kan hjälpa dig med bokning av både lokal och catering, vi har ett gott samarbete med flera cateringfirmor.

I samband med en begravning hos Fonus finns även Fonus Minnessidor där du bland annat kan beställa blommor, anmäla dig till minnesstund samt skänka minnesgåvor. Här kan du skriva hälsningar, tända ljus samt dela minnen och bilder. Det är ett fint sätt att dela sorgen med andra.

Borgerlig begravning i Jönköping

Om den avlidna inte var medlem i Svenska Kyrkan eller om du vill utforma ceremonin helt efter egna idéer utan att vara bunden till en speciell ordning, kan en borgerlig begravning vara aktuell. Vi har flera medarbetare som är borgerliga officianter.

När borgerlig ceremoni önskas blir vårt uppdrag att se över hur anhöriga vill utforma en ceremoni. Ska talet innehålla något speciellt och/eller vill man vara på någon plats som den avlidna tyckte mycket om? Vi utformar begravningen och minnesstunden med tal, dikter och musik helt utifrån vad du som anhörig önskar. Om du inte vet hur du vill ha ceremonin är vi behjälpliga med idéer och upplägg men vi försöker alltid ställa oss frågan vem vi begraver och på så vis utforma begravningen på ett, för kunden, passande och personligt sätt.

Hos oss kan du köpa olika dekorationer och tillbehör

Hos Fonus i Jönköping kan du köpa olika dekorationer och tillbehör för att smycka gravplatsen. Vi erbjuder produkter såsom gravljus, gravlyktor, glaslyktor, vaser, planteringslådor och minnesstenar. I vårt sortiment finns även batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier.

Till dig som planerar begravning kan vi också erbjuda fotoramar och unika minnesprodukter via vår samarbetspartner Evigt Minne. Till anhöriga och gäster finns även svarta och vita begravningsslipsar och begravningsblommor till försäljning.

Alla våra produkter kan du enkelt betala med Swish. 

Hitta Fonus begravningsbyrå i Jönköping

Fonus begravningsbyrå ligger på väster i Jönköping. Vi finns på Nygatan 13, i korsningen Barnarpsgatan-Nygatan, bredvid Planta blommor. Parkering hittar du bäst i parkeringshuset Per Brahe, ca 150 m från begravningsbyrån.

Vi planerar och genomför begravningar i Jönköping men även i intilliggande orter som Bankeryd, Habo, Tabergsdalen, Norra Mo, Tenhult, Mullsjö, Gränna och på Visingsö.

Varmt välkommen att kontakta oss på Fonus begravningsbyrå i Jönköping!

Fonus begravningsbyrå i Jönköping
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Jönköping.

Besök webbsida