Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Jönköping

I en stund av sorg och eftertänksamhet är behovet stort att möta någon som både har förståelsen och kunnandet för att på bästa sätt hjälpa och leda de anhöriga rätt. Det är detta vi på Fonus begravningsbyrå i Jönköping hoppas och önskar att vi kan bistå med.

På Fonus begravningsbyrå i Jönköping arbetar Jan-Åke, Gunno, Lennart, Emily och Anna. Tillsammans har vi många års erfarenhet av begravningsbranschen och vi hjälper dig i alla de svåra beslut som ska fattas då en nära anhörig eller vän avlidit. Vi hjälper dig hela vägen från planering och genomförande av begravning samt minnesstund, till gravsättning samt val av gravsten.

Samarbete med Familjens Jurist

Förutom det som rör själva begravningen erbjuder vi genom vårt samarbete med Familjens Jurist professionell hjälp med bouppteckning, dödsboförvaltning och arvskifte. 

Familjens Jurist har sina kontor centralt i Jönköping. Vid ett begravningsärende hos Fonus blir du uppringd av Familjens Jurist som erbjuder dig hjälp. De har kunskap och erfarenhet att hjälpa dig med all form av familjejuridik.

Lokala samarbeten i Jönköping

I samband med en begravning vill man som anhörig eller vän ofta ha hjälp med beställning av blommor till begravningen. Detta kan gälla till exempel kistdekoration, handbuketter och sorgdekorationer med hälsningar. Vi samarbetar med florister i området för att kunna erbjuda bra kvalitet på våra beställningar. Vi samarbetar bland annat med Planta blommor, som ligger granne med vårt kontor, Backamo Handelsträdgård i Bankeryd och Rosens blomsterbutik i Huskvarna. Blomsterbutiken levererar blommorna direkt till den aktuella begravningen på begravningsdagen.

Levande sång och musik kan vara ett sätt att ge begravningen den personliga prägel vi önskar åstadkomma och strävar efter. För att tillgodose önskemål om detta har vi både manliga och kvinnliga solister med lokal anknytning som vi anlitar till uppdraget.

Vid önskemål om minnesstund efter en begravning försöker vi på Fonus begravningsbyrå i Jönköping alltid att tillgodose kundens önskemål så långt det är möjligt. Vi kan hjälpa dig med bokning av både lokal och catering, vi har ett gott samarbete med flera cateringfirmor i Jönköping.

Borgerlig begravning i Jönköping

Om den avlidne inte var medlem i Svenska Kyrkan eller om du vill utforma ceremonin helt efter egna idéer utan att vara bunden till en speciell ordning, kan en borgerlig begravning vara aktuell.

Borgerliga officianter i Jönköping

Som borgerliga officianter på Fonus begravningsbyrå blir vårt uppdrag att se över hur anhöriga vill utforma en ceremoni. Ska talet innehålla något speciellt och/eller vill man vara på någon plats som den avlidne tyckte mycket om? Vi utformar begravningen och minnesstunden med tal, dikter och musik helt utifrån vad du som anhörig önskar. Om du inte vet hur du vill ha ceremonin är vi behjälpliga med idéer och upplägg men vi försöker alltid ställa oss frågan vem vi begraver och på så vis utforma begravningen på ett, för kunden, passande och personligt sätt.

Hitta Fonus begravningsbyrå i Jönköping

Fonus begravningsbyrå ligger på väster i Jönköping. Vi finns på Nygatan 13, i korsningen Barnarpsgatan-Nygatan, bredvid Planta blommor. Parkering hittar du bäst i parkeringshuset Per Brahe, ca 150 m från begravningsbyrån.

Vi planerar och genomför begravningar i Jönköping men även i intilliggande orter som Bankeryd, Habo, Tabergsdalen, Tenhult, Mullsjö, Gränna och på Visingsö.

Varmt välkommen att kontakta oss på Fonus begravningsbyrå i Jönköping!

Jan-Åke Karlsson
Jan-Åke Karlsson
Kontorschef / Certifierad Begravningsentreprenör
Är också: Borgerlig officiant
Gunno Isaksson
Gunno Isaksson
Certifierad Begravningsentreprenör
Är också borgerlig officiant
Lennart Axelsson
Lennart Axelsson
Representant
Är också: Borgerlig officiant samt solist
Emily Bjurenstedt
Emily Bjurenstedt
Kundrådgivare/Representant
Är också: Solist
Anna Eriksson
Anna Eriksson
Kundrådgivare/Representant
Öppettider Måndag - Fredag 09:00-17:00 Lördag - Söndag Stängt

I de fall vi inte är på plats är vi ute på begravning. Vi rekommenderar därför att ni ringer innan ni besöker oss.

 

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Jönköping.

Besök webbsida