Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Huskvarna

Fonus är folkrörelseägt och finns på 200 platser i Sverige.

På Fonus begravningsbyrå i Huskvarna träffar du Fredrik Arenhall. Fredrik är kundrådgivare, representant, borgerlig/kyrklig officiant och solist.

Fredrik finns med hela vägen och ser till att följa upp allt ni talat om, allt ifrån hämtningen, planeringsmötet, bokningar och beställningar inför begravningen, genomförandet av begravningen, planering och bokning av minnesstund, gravsättning och gravsten.

Det går inte att förbereda sig hur det är att förlora någon nära. Allt förändras och mitt i ett kaos av tankar och känslor ställs man inför en mängd frågor och beslut. I en tung period finns vi här och hjälper till.

Fonus begravningsbyrå i Huskvarna skapar ett personligt avsked

Alla anhöriga som vill är självklart välkomna till mötet där vi hjälps åt att skapa ett personligt avsked. Planeringsmötet hos oss går till så att vi samtalar runt olika val och steg inför en begravning och eventuell minnesstund. Ni hinner tänka till, resonera och göra val. Under samtalet så börjar bilden klarna och ni får möjlighet att mentalt förbereda er på allt som kommer att ske den närmsta tiden. Ni får sedan en skriftlig sammanställning över era val och en kostnadsöversikt.

Förberedelse inför besöket hos oss

Vilken kyrkogård önskar ni att den avlidna skall gravsättas i? Finns någon grav och gravrättsinnehavare? Är den avlidna tillhörig svenska kyrkan så att vi kan ha en kyrklig begravning med präst och kantor, eller skall vi planera en borgerlig akt? Har ni egen officiant då eller vill ni anlita Fonus officiant? Har ni någon i familjen eller bekant som vill vara solist? Har du något önskemål om dödsannonsens innehåll? Om du själv vill så kan du gå in på vår begravningsplanerare och titta på kistsorter, blommor och musik etc. Du behöver egentligen inte förbereda dig inför mötet eftersom vi lugnt hjälps åt med allt på plats och lyssnar in varandra.

Lokala samarbeten i Huskvarna

I samband med en begravning vill man som anhörig eller vän ofta ha hjälp med beställning av blommor till begravningen. Detta kan gälla till exempel en kistdekoration, handbuketter, sorgedekorationer med hälsningar eller liknande. Fonus begravningsbyrå i Huskvarna samarbetar med florister i området för att kunna erbjuda bra kvalitet på våra beställningar. Vi samarbetar bland annat med Rosens blomsterbutik i Huskvarna. Vid önskemål om blommor förmedlas kontakt med en blomsterbutik som i sin tur levererar blommorna direkt till den aktuella begravningen på begravningsdagen.

Finns det önskemål om mat och dryck vid minnesstund efter en begravning försöker Fonus begravningsbyrå i Huskvarna alltid att tillgodose kundens önskemål så långt det är möjligt och har ett gott samarbete med flera cateringfirmor. Om man som kund hos oss önskar boka en lokal för att sedan själv ta hand om förtäringen vid minnesstunden efter begravningen kan vi även i denna fråga vara behjälpliga.

I samband med en begravning hos Fonus finns även minnessidor.fonus.se där man bland annat kan beställa blommor, anmäla sig till minnesstund samt skänka minnesgåvor.

Behöver du juridisk rådgivning?

Vi har ett nära samarbete med Familjens Jurist i Huskvarna som kan hjälpa till med bouppteckning, arvskifte eller andra juridiska ärenden.

Hitta Fonus begravningsbyrå i Huskvarna

Fonus begravningsbyrå ligger centralt på Rosenborgsgatan 33 i Huskvarna, precis bakom Rosenhuset. Ibland gör vi hembesök om det skulle önskas.

Varmt välkommen att kontakta Fonus i Huskvarna!

Fredrik Arenhall
Fredrik Arenhall
Kundrådgivare/Representant
Öppettider

Kontoret är inte alltid bemannat, så ring innan ni besöker oss.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Huskvarna

Besök webbsida