Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Mellerud

Vi på Fonus begravningsbyrå i Mellerud hjälper dig genom hela processen i att utforma en personlig och vacker begravning. Hos oss är mötet med kunden viktigast och vi lägger stor vikt vid att lyssna på dina tankar och önskemål. Det handlar om att få en bild av vem den avlidna var, för att kunna skapa en personlig ceremoni som stämmer och känns rätt. En begravning är en viktig stund och du ska kunna känna dig trygg med att allt blir som du har tänkt dig.

Kontakta oss
Måndag - Fredag 10:00 - 17:00 Lunchstängt 13:00 - 14:00

Vi kan vara ute på begravning under våra öppettider. Ring gärna innan du besöker oss!

Ljungdahls Begravningsbyrå, Storgatan 30 464 30 Mellerud

Vi hjälper dig fortfarande ❤

För oss är det viktigt, trots coronatider, att erbjuda personliga kundmöten och ceremonier. Vi träffar dig gärna via telefon eller videomöte.

Läs mer här

Vi som hjälper dig på Fonus i Mellerud

Anders Grimheden
Anders Grimheden
Kundrådgivare och Representant och Borgerlig officiant
Sarah Berg
Sarah Berg
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Jennie Åkerblom
Jennie Åkerblom
Tjänstledig

Planera begravningen online

I vårt verktyg Begravningsplaneraren kan du påbörja planeringen av begravningen digitalt. Det kan vara till hjälp om du vill förbereda dig inför ditt besök hos oss.

Vi kan också hjälpa den som själv vill förbereda sina egna önskemål genom att fylla i Vita Arkivet.

Miljövänligt sortiment

Hos oss på Fonus lägger vi stor vikt vid att kunna erbjuda ett miljövänligt begravningssortiment. Det innebär att du kan välja svensktillverkade miljökistor med material som är miljöklassat, miljöurnor tillverkade i furu eller biofiber, ekologiskt odlade blommor och svepskjorta i ekologisk bomull.

Borgerliga begravningar

En borgerlig begravningsceremoni görs i huvudsak om den avlidna inte tillhörde något trossamfund, men kan också göras om en begravningsceremoni ska utformas helt utifrån egna önskemål.

På Fonus i Mellerud har vi lång erfarenhet av att utforma borgliga begravningsceremonier. Hos oss är det vår borgerliga officiant Anders som hjälper till att utforma en ceremoni efter era önskemål gällande musik, dikter och personliga tal.

Lokala samarbeten i Mellerud

Fonus har ett nära samarbete med de lokala floristerna i Mellerud. Tillsammans med dem kan vi erbjuda blommor av hög kvalitet till begravning. Blommorna levereras självklart direkt till ceremonilokalen. Vi har också ett mycket gott samarbete med olika restauranger som hjälper oss att genomföra fina minnesstunder med god mat efter era personliga önskemål.

För att sätta en personlig prägel på en begravningsceremoni är musik en viktig del. Vi på Fonus har ett bra nätverk med solister och musiker som kan framföra musikstycken via sång eller olika instrument.

Vi som jobbar i Mellerud är gärna med på olika föreningsträffar och pratar om Vita Arkivet eller Försäkringsutredning. Kontakta oss om er förening önskar vårt deltagande.

Behöver du juridisk hjälp?

I Mellerud har vi ett nära samarbete med Familjens Jurist som du kan träffa i våra lokaler eller på Köpmantorget 1. Hos Familjens Jurist kan du få hjälp med bouppteckningar, arvskiften, förvaltning och testamenten. De kan även erbjuda andra tjänster inom familjejuridik såsom samboavtal och äktenskapsförord.

Hitta till Fonus begravningsbyrå i Mellerud

Du hittar Fonus, före detta Ljungdahls Begravningsbyrå, på Storgatan 30 i Mellerud. Goda parkeringsmöjligheter finns på Österrådaplan intill Pressbyrån.

Fonus i Mellerud täcker upp hela Melleruds kommun som innefattar Dals Rostock, Åsensbruk, Dalskog, Håverud, Erikstad, Sunnanå, Köpmannebro och Grinstad. Vi har också nära samarbete med våra kontor i grannkommunerna Säffle, Grums, Åmål och Bengtsfors.

Varmt välkomna till oss!

Kontakta oss

Jag samtycker till att ni behandlar mina personuppgifter för att kunna kontakta mig. Uppgifterna du lämnar här skickas säkert till kontoret. Meddelandet sparas som längst i tre månader.

Mer information om hur vi hanterar personuppgifter finns att läsa i vår integritetspolicy.

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles sekretessvillkor gäller.

Måndag - Fredag 10:00 - 17:00 Lunchstängt 13:00 - 14:00

Vi kan vara ute på begravning under våra öppettider. Ring gärna innan du besöker oss!

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Mellerud

Besök webbsida