Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Mellerud

Vi på Fonus begravningsbyrå i Mellerud hjälper dig genom hela processen i att utforma en personlig och vacker begravning. Hos oss är mötet med kunden viktigast och vi lägger stor vikt vid att lyssna på dina tankar och önskemål. Det handlar om att få en bild av vem den avlidna var, för att kunna skapa en personlig ceremoni som stämmer och känns rätt. En begravning är en viktig stund och du ska kunna känna dig trygg med att allt blir som du har tänkt dig.

Klicka här för att boka ett möte
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Storgatan 30 464 30 Mellerud

Välkommen till oss för att hämta ett gratis gravljus

Vi som hjälper dig på Fonus i Mellerud

Anders Grimheden
Anders Grimheden
Kundrådgivare, Borgerlig officiant och Ceremonivärd
Sarah Berg
Sarah Berg
Kundrådgivare, Borgerlig officiant och Ceremonivärd
Jennie Åkerblom
Jennie Åkerblom
Tjänstledig
Katarina Kihlström
Katarina Kihlström
Kundområdeschef

Håll dina minnen levande med Minneshjälpen

Vi bär alltid med oss dem vi älskar i våra minnen. Minneshjälpen är ett verktyg som kan hindra dessa minnen från att blekna. 

Testa Minneshjälpen

Planera begravningen online

I vårt verktyg Begravningsplaneraren kan du påbörja planeringen av begravningen digitalt. Det kan vara till hjälp om du vill förbereda dig inför ditt besök hos oss.

Vi kan också hjälpa den som själv vill förbereda sina egna önskemål genom att fylla i Vita Arkivet.

Miljövänligt sortiment

Hos oss på Fonus lägger vi stor vikt vid att kunna erbjuda ett miljövänligt begravningssortiment. Det innebär att du kan välja svensktillverkade miljökistor med material som är miljöklassat, miljöurnor tillverkade i furu eller biofiber, ekologiskt odlade blommor och svepskjorta i ekologisk bomull.

Borgerliga begravningar

En borgerlig begravningsceremoni görs i huvudsak om den avlidna inte tillhörde något trossamfund, men kan också göras om en begravningsceremoni ska utformas helt utifrån egna önskemål.

På Fonus i Mellerud har vi lång erfarenhet av att utforma borgliga begravningsceremonier. Hos oss är det våra borgerliga officianter Anders och Sarah som hjälper till att utforma en ceremoni efter era önskemål gällande musik, dikter och personliga tal.

Lokala samarbeten i Mellerud

Fonus har ett nära samarbete med de lokala floristerna i Mellerud. Tillsammans med dem kan vi erbjuda blommor av hög kvalitet till begravning. Blommorna levereras självklart direkt till ceremonilokalen. Vi har också ett mycket gott samarbete med olika restauranger som hjälper oss att genomföra fina minnesstunder med god mat efter era personliga önskemål.

För att sätta en personlig prägel på en begravningsceremoni är musik en viktig del. Vi på Fonus har ett bra nätverk med solister och musiker som kan framföra musikstycken via sång eller olika instrument.

Vi som jobbar i Mellerud är gärna med på olika föreningsträffar och pratar om Vita Arkivet eller Försäkringsutredning. Kontakta oss om er förening önskar vårt deltagande.

Behöver du juridisk hjälp?

I Mellerud har vi ett nära samarbete med Familjens Jurist som du kan träffa i våra lokaler eller på Köpmantorget 1. Hos Familjens Jurist kan du få hjälp med bouppteckningar, arvskiften, förvaltning och testamenten. De kan även erbjuda andra tjänster inom familjejuridik såsom samboavtal och äktenskapsförord.

Hitta till Fonus begravningsbyrå i Mellerud

Du hittar Fonus, före detta Ljungdahls Begravningsbyrå, på Storgatan 30 i Mellerud. Goda parkeringsmöjligheter finns på Österrådaplan intill Pressbyrån.

Fonus i Mellerud täcker upp hela Melleruds kommun som innefattar Dals Rostock, Åsensbruk, Dalskog, Håverud, Erikstad, Sunnanå, Köpmannebro och Grinstad. Vi har också nära samarbete med våra kontor i grannkommunerna Säffle, Grums, Åmål och Bengtsfors.

Varmt välkomna till oss!

Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Mellerud

Besök webbsida