Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Bengtsfors

Hos Fonus begravningsbyrå i Bengtsfors möter du Henrik, Kicki eller Veronica– alla med flera års erfarenhet. Tillsammans arbetar vi för att hjälpa er genom en svår och tung situation. Med vår erfarenhet och kompetens guidar vi er genom alla delar för att utforma en personlig och vacker begravning. Veronica är den som oftast finns på kontoret och som ceremonivärd i våra kyrkor. Har ni inte möjlighet att ta er till kontoret kan vi erbjuda hembesök vid önskemål.

Klicka här för att kontakta oss
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Storgatan 11 666 30 Bengtsfors

Vita Arkivet

Att tänka på sin egen begravning kan kännas konstigt, men det är till stor hjälp för dina anhöriga. Berätta hur du vill ha det i Vita Arkivet. Det kostar ingenting och du kan ändra när du vill.

Till Vita Arkivet

Vi som hjälper dig på Fonus i Bengtsfors

Henrik Jägergren
Henrik Jägergren
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Veronica Olsson
Veronica Olsson
Kundrådgivare, Borgerlig officiant och Ceremonivärd
Kicki Enell
Kicki Enell
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Katarina Kihlström
Katarina Kihlström
Kundområdeschef

Vi hjälper dig fortfarande ❤

För oss är det viktigt, trots coronatider, att erbjuda personliga kundmöten och ceremonier. Vi träffar dig gärna via telefon eller videomöte.

Läs mer här

Planera begravningen

Genom Begravningsplaneraren kan du påbörja planeringen av begravningen digitalt. Det kan vara till hjälp för dig som vill förbereda dig inför ditt besök hos oss.

Hos oss kan också den som själv vill förbereda sina egna önskemål fylla i Vita Arkivet.

Lokala samarbeten i Bengtsfors

Vi på begravningsbyrån har ett nära samarbete med de lokala floristerna i Bengtsfors. Tillsammans med dem kan vi erbjuda blommor av hög kvalitet till begravningen. Blommorna levereras självklart direkt till ceremonilokalen. Vi har också ett mycket gott samarbete med olika restauranger som hjälper oss att genomföra fina minnesstunder med god mat utifrån era personliga önskemål.

För att sätta en personlig prägel på en begravningsceremoni är musik en viktig del. Vi på Fonus i Bengtsfors har ett bra nätverk med solister och musiker som kan framföra musikstycken via sång eller olika instrument.

Vi är gärna med på olika föreningsträffar och pratar om Vita Arkivet, etc. Kontakta oss om just er förening önskar vårt deltagande.

Borgerliga begravningar

Vi på Fonus i Bengtsfors har en gedigen erfarenhet av att utforma borgliga begravningsceremonier. Borgerliga begravningar görs i huvudsak då den avlidna inte tillhörde något trossamfund, men även då det finns önskemål om att få utforma en begravningsceremoni helt utifrån egna önskemål.

Vi har egna borgliga officianter som hjälper till med utformningen av ceremonin gällande musik, dikter och personliga tal. Hos oss är både Henrik och Veronica borgliga officianter.

Miljövänligt begravningssortiment

Vi på Fonus lägger stor vikt vid att erbjuda miljövänliga begravningsprodukter. Det innebär att vi använder svensktillverkade miljökistor med material som är miljöklassat, miljöurnor tillverkade i furu eller biofiber, ekologiskt odlade blommor, och svepskjorta i ekologisk bomull.

Behöver du juridisk hjälp?

I Bengtsfors har vi ett nära samarbete med Familjens Jurist. Av dem kan du bland annat få hjälp med bouppteckning, arvskifte, förvaltning och testamente. Deras huvudkontor ligger på Torggatan 5 i Åmål, men som kund hos oss erbjuds du självklart en tid i våra lokaler.

Hitta till Fonus begravningsbyrå i Bengtsfors

Fonus begravningsbyrå ligger i centrala Bengtsfors på Storgatan 11, vid torget, på gångvägen mellan Coop-parkeringen och torget. Det finns goda parkeringsmöjligheter på parkeringen vid kontoret.

Vi täcker upp hela Bengtsfors kommun samt Dalslandskommunerna, Mellerud, Åmål, Dals-Ed. Vi har också nära samarbete med våra Fonuskontor i grannkommunerna Åmål, Mellerud, Säffle och Grums.

Varmt välkommen!

Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Bengtsfors

Besök webbsida