Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Åmål

På Fonus i Åmål möter du Henrik, Kicki eller Veronica som alla har flera års erfarenhet. Med vår erfarenhet och kompetens guidar vi er genom alla delar för att utforma en personlig och vacker begravning. Har ni inte möjlighet att ta er till kontoret kan vi erbjuda hembesök. Om du vill förbereda dina egna önskemål är du välkommen in till oss, så hjälper vi dig att fylla i det Vita Arkivet.

Klicka här för att kontakta oss
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Torggatan 5 662 31 Åmål

Vita Arkivet

Att tänka på sin egen begravning kan kännas konstigt, men det är till stor hjälp för dina anhöriga. Berätta hur du vill ha det i Vita Arkivet. Det kostar ingenting och du kan ändra när du vill.

Till Vita Arkivet

Vi som hjälper dig på Fonus i Åmål

Henrik Jägergren
Henrik Jägergren
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Kicki Enell
Kicki Enell
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Veronica Olsson
Veronica Olsson
Kundrådgivare, Borgerlig officiant och Ceremonivärd
Katarina Kihlström
Katarina Kihlström
Kundområdeschef

Vi hjälper dig fortfarande ❤

För oss är det viktigt, trots coronatider, att erbjuda personliga kundmöten och ceremonier. Vi träffar dig gärna via telefon eller videomöte.

Läs mer här

Behöver du juridisk hjälp?

I Åmål har Fonus ett nära samarbete med Familjens Jurist som finns i samma lokaler som oss på Torggatan 5. Där kan du få hjälp med bouppteckningar, arvskiften, förvaltning och testamenten. 

Lokala samarbeten i Åmål

Till begravningen kan vi erbjuda blommor av hög kvalitet som levereras direkt till ceremonilokalen. Vi har ett nära samarbete med våra lokala florister i Åmål som hjälper oss med detta. Vi har också ett mycket gott samarbete med olika restauranger som hjälper till att genomföra fina minnesstunder med god mat efter era personliga önskemål.

Om ni önskar ha musik som en del i begravningsceremonin kan vi på Fonus hjälpa er med det. Vi har ett bra nätverk med solister och musiker som kan framföra musikstycken via sång eller olika instrument. 

Vi som jobbar i Åmål är gärna med på olika föreningsträffar, och vi kan bland annat prata om Vita Arkivet eller Försäkringsutredning. Kontakta oss om just er förening önskar vårt deltagande.

Borgerliga begravningar

En borgerlig begravningsceremoni görs oftast då den avlidna inte tillhörde något trossamfund, men också om det finns önskemål att få utforma ceremonin helt utifrån egna önskemål.

På Fonus i Åmål har vi en gedigen erfarenhet av att utforma borgliga begravningsceremonier. Hos oss är både Henrik och Veronica borgliga officianter och de kan hjälpa till att utforma en ceremoni med musik, dikter och personliga tal – precis som ni önskar ha det.

Miljövänligt begravningssortiment

För oss på Fonus är det viktigt att kunna erbjuda ett miljövänligt begravningssortiment. Därför erbjuder vi svensktillverkade miljökistor med material som är miljöklassat, miljöurnor tillverkade i furu eller biofiber och svepskjorta i ekologisk bomull.

Hos oss kan du köpa olika dekorationer och tillbehör

Hos Fonus i Åmål kan du köpa olika dekorationer och tillbehör för att smycka gravplatsen. Vi erbjuder produkter såsom gravljus, gravlyktor, glaslyktor, vaser, planteringslådor och minnesstenar. I vårt sortiment finns även batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier.

Till dig som planerar begravning kan vi också erbjuda fotoramar och unika minnesprodukter via vår samarbetspartner Evigt Minne. Till anhöriga och gäster finns även svarta och vita begravningsslipsar och begravningsblommor till försäljning.

Alla våra produkter kan du enkelt betala med Swish.

Planera begravningen online

I vår onlinetjänst Begravningsplaneraren har du möjlighet att påbörja planeringen innan vårt möte. Den kan också vara till hjälp för dig som vill förbereda dig på vilka valmöjligheter som finns och vilka beslut som ska fattas.

Hitta till Fonus begravningsbyrå i Åmål

Fonus begravningsbyrå ligger i centrala Åmål på Torggatan 5, som är en tvärgata till vår huvudgata Kungsgatan. Om du kommer söderifrån svänger du till vänster i minirondellen efter torget, och kommer du norrifrån blir det till höger i samma rondell innan torget. Vi har goda parkeringsmöjligheter utanför och i närheten av kontoret.

Fonus i Åmål täcker upp hela Åmåls kommun som innefattar Edsleskog, Fröskog, Tösse, Ånimskog, Mo och även Svanskog (Säffle kommun). Vi har också nära samarbete med våra kontor i grannkommunerna Mellerud, Säffle och Grums.

Varmt välkommen!

Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Åmål

Besök webbsida