Vita Arkivet

Det kan kännas konstigt att tänka på sin egen död och begravning. Men att ägna en stund åt just det är en bra idé. Dels av omtanke för att inte lämna dina anhöriga med svåra obesvarade frågor. Dels för att det kan finnas saker som faktiskt är viktiga för dig. Det kan du berätta om i den kostnadsfria tjänsten Vita Arkivet. Resten kan du lämna åt dina närmaste att bestämma om.

Varför ska jag fylla i Vita Arkivet? 

Vi vet av erfarenhet att det betyder oerhört mycket för de anhöriga när det finns ett Vita Arkiv. Det underlättar eftersom det alltid finns frågor som behöver besvaras. Det kan handla om vilken typ av begravning den avlidna hade önskat, vad som ska hända med eventuella husdjur, eller vad de anhöriga ska göra med brev och dagböcker. Ofta finns också praktiska saker som är bra att veta, som var nycklar och viktiga papper förvaras. 

När du fyller i Vita Arkivet är det inte säkert att du har svar på alla frågor. En del saker kan vara bra att fundera på lite grann. Självklart kan du också ändra vad du har skrivit efter hand, ifall du ändrar dig.  

Om du har frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss! 

Vita Arkivet online

Fyll i Vita Arkivet digitalt

Det är enkelt att fylla i Vita Arkivet digitalt på nätet. Du loggar in med hjälp av BankID och du kan gå in och göra ändringar när du vill.

Läs mer om digitala Vita Arkivet Fyll i Vita Arkivet online
Vita Arkivet i pappersform

Fylla i Vita Arkivet i pappersform

Om du önskar fylla i ett pappersexemplar av Vita Arkivet är du varmt välkommen in på din närmsta Fonusbyrå. När du fyllt ditt Vita Arkiv kan du välja att förvara det hemma eller lämna det hos oss på Fonus för förvaring. 

Vita-Arkivet--i-pappersform.gif

Hitta din lokala Fonusbyrå
Innehåll

Här kan du se innehållet i Vita Arkivet

Avtalsvillkor

Vita Arkivets avtalsvillkor

Vill du veta vilka villkor som gäller när du använder Vita Arkivet 

Läs avtalsvillkoren här