Vita Arkivet

I Vita Arkivet kan du fylla i tankar och önskemål som dina nära och kära ska få ta del av från din stund på jorden. Att fylla i Vita Arkivet kostar ingenting, och det brukar vara värdefullt när vi inte längre finns. Lämna ännu ett avtryck - fyll i det du vill ska leva vidare i Vita Arkivet.

Digitala Vita Arkivet

VA-digitalt-webb.jpg

Vita Arkivet fyller du enklast i digitalt. Du loggar in med hjälp av BankID. Du behöver inte fylla i allting på samma gång, utan det går bra att fylla i lite i taget.  

Skapa konto Logga in

Egna bilagor

I det digitala Vita Arkivet går det att ladda upp egna bilagor som Worddokument eller PDF (max 5 stycken). Bilagorna kan till exempel vara en Försäkringsinventering Privat, eller personliga brev till din partner och dina barn som du vill ska komma fram när du inte längre finns.

Läs mer om det digitala Vita Arkivet
Varför ska jag fylla i Vita Arkivet?

Vi vet av erfarenhet att det betyder oerhört mycket för de anhöriga när det finns ett Vita Arkiv. Det underlättar eftersom det alltid finns frågor som behöver besvaras. Det kan handla om vilken typ av begravning den avlidna hade önskat, vad som ska hända med eventuella husdjur, eller vad de anhöriga ska göra med brev och dagböcker. Ofta finns också praktiska saker som är bra att veta, som var nycklar och viktiga papper förvaras. 

När du fyller i Vita Arkivet är det inte säkert att du har svar på alla frågor. En del saker kan vara bra att fundera på lite grann. Självklart kan du ändra vad du har skrivit efter hand, om du ändrar dig. 

Läs mer om innehållet i Vita Arkivet.

Vita Arkivet i pappersform

VA-papper-webb.jpg

Om du önskar fylla i ett pappersexemplar av Vita Arkivet är du varmt välkommen in på din närmsta Fonusbyrå. När du fyllt i ditt Vita Arkiv kan du välja att förvara det hemma eller lämna det hos oss på Fonus för förvaring, så ser vi till att det kommer fram när det är dags.

Hitta närmaste begravningsbyrå
Finns det ett Vita Arkiv?

VA-vanliga-fragor-webb.jpg

Ska ni planera en begravning och undrar om det finns ett Vita Arkiv? Kontakta er närmsta begravningsbyrå så hjälper vi till.

Kontakta närmaste begravningsbyrå
Behöver du hjälp?

Du kan alltid kontakta vår kundsupport om det är något du undrar över eller om du önskar vägledning när du fyller i ditt Vita Arkiv. Vår kundsupport har öppet vardagar mellan klockan 8-17. Du når dem på telefonnummer 020-47 00 48 eller via e-post på vitaarkivet@fonus.se.

Avtalsvillkor

Vill du veta vilka villkor som gäller när du använder Vita Arkivet? 

Läs avtalsvillkoren
Vanliga frågor