Gå till sidans huvudinnehåll

Lisa Vejlo Degerman blir ny marknadschef för Fonuskoncernen

Porträttbild på Lisa Vejlo Degerman

Lisa Vejlo Degerman var ansvarig för kommunikationen vid ett av landets största varumärkesbyten och har förärats titeln Sveriges bästa marknadschef i sin kategori. Efter 14 år lämnar nu Lisa Vejlo Degerman Circle K, ett globalt varumärke med en tydlig lokal förankring, för att ta över ett annat - Fonuskoncernen. Lisa tillträder den 6 november med förhoppningen om att kunna förändra synen på något så universellt som döden.

– Jag är, precis som många andra, rädd för döden och dålig på att planera inför livets tuffa perioder. Man gifter sig inte för att planera sin skilsmässa och man lever inte för att planera sin död. Men vi måste våga mer. Att förbereda sig innebär egentligen att vårda livet och visa kärlek för dem man älskar mest. För att kunna göra det måste valet av jurist- eller begravningsbyrå kännas rätt hela vägen, relationen mellan människor och varumärke på lokal nivå är därför extremt viktig, säger Lisa Vejlo Degerman.

Med flera framgångsrika kampanjer och nya digitaliseringsprojekt under året har Fonuskoncernen sakta men säkert påbörjat förflyttningen från döden och mot livet. En process som liksom många andra utmanats av covid-19.

– Efter en positiv rekryteringsprocess är jag väldigt glad över att kunna välkomna Lisa. Hon är ett kommunikationsproffs som med gedigen kunskap och erfarenhet i ryggen vågar sticka ut hakan. Något som verkligen behövs nu. I takt med att livet satts på sin spets för många människor har vi sett att efterfrågan på nya tjänster och produkter ökat. Något som påskyndat utvecklingen av våra olika verksamheter. På både Fonus och Familjens Jurist kommer Lisa in med en ovärderlig förståelse och kunskap för hur vi dagligen kan hjälpa människor i olika svåra situationer och skeenden i livet, lokalt och nationellt, säger vd och koncernchef Mikael Åbom.

Fonus är en koncern i tillväxt med två verksamhetsområden: Begravning och Juridik. Varumärkesportföljen består av flera kända varumärken som Fonus, Familjens Jurist och Vita Arkivet. Verksamheten omsätter drygt 1, 1 miljardkronor och har ca 900 anställda i både Sverige och Norge. Tillsammans erbjuder koncernen kvalitativa och prisvärda tjänster med det gemensamma målet att göra människors vardag tryggare och vara ett stöd i beslut som rör livets stora frågor.

 

För mer information, kontakta vår TF vd Peter Göransson:
Tel direkt: 08 709 83 24,
E-post: peter.goransson@fonus.se