Gå till sidans huvudinnehåll

Om vår verksamhet

Fonus ekonomisk förening har sedan starten 1945 utvecklats med långsiktighet som verkar inom två huvudområden: begravning och juridik.

Nordens mest anlitade begravningsbyrå

Vi är Nordens mest anlitade begravningsbyrå och vi finns i både Sverige och Norge. Sedan 1945 har vi hjälpt våra kunder genom hela processen att planera och genomföra en vacker och personlig begravning. Det har gett oss lång och värdefull erfarenhet av att utforma alla typer av begravningar – borgerliga, kyrkliga eller efter någon annan trosuppfattning.

Verksamheten har utvecklats långsiktigt och stabilt och vi verkar idag inom två huvudområden nämligen begravningsverksamhet och juridik. Utöver detta bedriver vi också en egen miljöcertifierad kistfabrik i Falköping.

Vi är en ekonomisk förening

Vi drivs som en ekonomisk förening som ägs gemensamt av ett stort antal föreningar och organisationer runt om i landet. All vinst återinvesteras i verksamheten så att vi kan driva en modern, effektiv och säker verksamhet för våra kunder och medarbetare. Som medlemmar finns stora kooperativa företag, bostadsrättsföreningar, fackliga organisationer och en mängd olika intresseföreningar runt om i Sverige. En sak har de gemensamt – de vill se ekonomisk nytta av medlemskapet och de önskar främja vår kooperativa idé, affärsverksamhet och utveckling.

Det gemensamma målet för oss är att på ett förtroendefullt sätt erbjuda kvalitativa och prisvärda tjänster inom både begravning och juridik. Vi vill göra människors vardag tryggare och samtidigt vara till hjälp och stöd i beslut som rör några av livets stora frågor.

Vi är inte bara begravning

De flesta förknippar namnet Fonus med begravningar. Men förutom Fonus hittar du även andra kända varumärken som Familjens Jurist, Momentobyråerna, Farväl och Fondkistan. Dessa varumärken är starkt kopplade till vår affärsidé och långsiktiga vision.

Familjens Jurist är Sveriges största Juristbyrå inom familjejuridik med kompetens inom tjänster som: adoption, arvsrätt, stämningsansökan, överklagan, förvaltningsrätt, dödsbo, familjejuridik, fullmakt, med mera. Dessutom är Familjens Jurist den juristbyrå som levererar Juristförsäkringen. En juridisk hjälp och rådgivning till medlemmar hos anslutna fackliga organisationer i samarbete med Folksam.

Verksamhetsberättelse

Ta del av vår senaste verksamhetsberättelse.
Läs här