Gå till sidans huvudinnehåll

Företagsledning

Presentation av ledningsgruppen för Fonus ekonomisk förening.

Peter Göransson

Började på Fonus 1985 och är sedan den 9 augusti 2021 vd på Fonus ekonomisk förening. Peter har varit verksam i flera olika personalledande funktioner i företaget. Bland annat som chef för region Väst och affärsområdeschef för begravningsverksamheten, koncernmarknadschef och nu senast support och kommunikationschef. Marknadsekonomexamen från IHM med inriktning på marknadsföring.

Bild för Peter Göransson

Victoria Thore, vd Familjens Jurist

Victoria tillträdde som vd för Familjens Jurist i augusti 2019. Hon kommer närmast från en roll som vd för Ikano Försäkring. Victoria har arbetat med digitalisering sedan början av 90-talet och har erfarenhet från både stora och mindre bolag i olika tillväxt- och förändringsfaser. Hon har bland annat arbetat som affärsområdeschef inom Nytida, koncernmarknadschef och Sverigechef för Nordnet Bank AB och marknads- och försäljningschef för Ikano Försäkring. Victoria är internationell civilekonom från Lunds Universitet och har även en Executive MBA i affärsutveckling och IT från Handelshögskolan i Stockholm.

Bild för Victoria Thore, vd Familjens Jurist

Ulrika Berling, Vice vd Fonus och chef Affärsområde Begravning

Började på Fonus i maj 2017. Kommer senast från Ernst & Young där Ulrika arbetat i ledande befattningar. 

Bild för Ulrika Berling, Vice vd Fonus och chef Affärsområde Begravning

Terje Eid-Hviding, vd Fonus AS, Norge

Terje tillträdde som vd för Fonus Norge 17 augusti 2020. Han kommer närmast från en roll som senior management konsult på Assessit AS. Dessförinnan har han varit CHRO på Telenor Brodcast, Chef för People Development Telenor, JPO som hanterar rekryteringar inom Norska utrikesdepartementet för internationella kontakter. Verksam under HR direktören på UNDP i New York. Verksam inom SAS i 7 år samt har även en MBA i strategiskt management.

Bild för Terje Eid-Hviding, vd Fonus AS, Norge

Niklas Personne, Ekonomichef

Började på Fonus den 29 augusti 2016. Niklas har under de senaste 17-18 åren jobbat som ekonomichef/CFO i företag inom tjänstesektor såsom SAS, Relacom och SL. Förutom ansvaret för ekonomi, finans, business control och IT har Niklas ägnat mycket tid åt verksamhetsstyrning och verksamhetsutveckling.

Bild för Niklas Personne, Ekonomichef

Camilla Häggroth, personalchef samt chef för Kvalitet och Hållbarhet

Camilla har 20 års erfarenhet av HR-och personalfrågor både från Nordiska och Internationella organisationer. Hon har stor erfarenhet av organisationsutveckling med fokus på att nå organisationens mål och bidra till långsikt hållbara resultat genom gott ledarskap, kunskapsutveckling och kommunikation. Camilla har bland annat en Fil.kand. i Rättssociologi med fokus på organisationssociologi från Lunds universitet.

Bild för Camilla Häggroth, personalchef samt chef för Kvalitet och Hållbarhet

Lisa Vejlo Degerman, Marknadschef

Lisa började som marknadschef på Fonus 6 november 2020. Lisa har många års kommunikations- och marknadsföringserfarenhet. Hon kommer närmast från Circle K Sverige AB där hon varit i 14 år i olika befattningar som bland annat Communication Manager, Marketing & Communication Director. Rollen som hon senast kommer från var som Director Staff Functions, en roll i Circle K:s företagsledning. Lisa har också erfarenhet av att arbeta med kommunikation inom offentlig sektor då hon haft olika befattningar inom kommunikationsområdet på Försäkringskassan i Södermanlands län.

Bild för Lisa Vejlo Degerman, Marknadschef

Mer om Fonus ekonomisk förening

MedlemmarHållbarhetsarbeteJobba hos ossKontakta ossPress och media