Kontakta din lokala begravningsbyrå dygnet runt eller ring 0771 87 00 87

Sidförslag
  Begravningsbyråer
   Söker du en minnessida eller dödsannons? De hittar du på  Fonus minnessidor 

   Välkommen till Fonus begravningsbyrå på Södermalm

   En av livets svåraste stunder är när någon man älskar går bort. Med varm hand finns vi på Fonus här för er. Vi stöttar och leder er genom alla de stora och små val ni ställs inför vid planering av begravningen. Tillsammans utformar vi en begravningsceremoni som hyllar det liv som levts och som blir ett vackert sista avsked.

   Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 9.00-17.00 eller enligt överenskommelse.
   Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

    

   Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

   Högbergsgatan 37 118 26 Stockholm

   Välkommen till Fonus begravningsbyrå på Södermalm

   En av livets svåraste stunder är när någon man älskar går bort. Med varm hand finns vi på Fonus här för er. Vi stöttar och leder er genom alla de stora och små val ni ställs inför vid planering av begravningen. Tillsammans utformar vi en begravningsceremoni som hyllar det liv som levts och som blir ett vackert sista avsked.

   Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 9.00-17.00 eller enligt överenskommelse.
   Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

    

   Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

   Högbergsgatan 37, Stockholm

   Vi som hjälper er på Fonus på vid Slussen

   På Fonus begravningsbyrå på Södermalm arbetar jag, Max. Jag hjälper er i alla de svåra beslut som ska fattas då en nära anhörig eller vän har avlidit. Jag hjälper er hela vägen med allt som har med begravningen att göra, från planering av ceremonin till gravsättning och val av gravsten.

   Max Palmqvist
   Max Palmqvist
   Kundrådgivare
   Våra kunder berättar

   Begravning på Södermalm

   På Fonus har vi gedigen kunskap och erfarenhet av att planera och genomföra alla sorters begravningar, oavsett religiöst samfund och livsåskådning. För oss är det viktigt att hylla det liv som levts. Därför lägger vi stor vikt vid att lära känna er anhöriga och få veta mer om den avlidna, allt för att kunna utforma en personlig begravningsceremoni som blir till ett ljust minne.

   Kyrklig begravning

   Om ni önskar en begravning i enlighet med det samfund som personen tillhörde, brukar man prata om en kyrklig begravning. Detta är en begravningsceremoni som leds av en präst och hålls i en kyrka eller annan religiös lokal. En kyrklig begravning innefattar ofta en gudstjänst, någon sorts predikan av prästen och det sjungs psalmer eller andra religiösa sånger.

   Önskar ni rådgivning eller hjälp att planera en kyrklig begravning på Söder kan ni alltid vända er till oss.

   Borgerlig begravning på Södermalm

   Om den avlidna inte var medlem i Svenska kyrkan, eller om ni vill utforma ceremonin helt efter egna idéer utan att vara bunden till en speciell ordning, kan en borgerlig begravning vara aktuell. Vid en borgerlig begravning finns det många sätt att låta avskedet spegla den avlidna. Egentligen finns det inga regler eller begränsningar. Alla som vill kan begravas borgerligt, även om personen ett trossamfund.

   Vi på Fonus har lång erfarenhet av borgerliga begravningar på Södermalm och kan därför hjälpa er att skapa en personlig ceremoni.

   Välja kista och/eller urna

   Valet av kista och urna kan kännas svårt. Oftast avgörs valet utifrån om den avlidna ska jordbegravas eller kremeras. Vid jordbegravning gravsätts den avlidna i sin kista. Om den avlidna ska kremeras hälls askan i en urna som sedan gravsätts.

   De kistor och urnor som finns i vårt sortiment tillverkas i vår egen fabrik i Falköping. Det gör det möjligt för er att välja till personliga dekorationer på kistan eller urnan.

   Miljövänligt sortiment

   Vi på Fonus begravningsbyrå vid Slussen lägger stor vikt vid att erbjuda ett miljövänligt begravningssortiment. Hos oss kan ni välja svensktillverkade miljökistor med material som är miljöklassat, miljöurnor tillverkade i furu eller biofiber, ekologiskt och närodlade blommor samt svepskjorta i ekologisk bomull.

   Begravningsplatser på Södermalm

   Det finns två begravningsplatser på Södermalm i Stockholm: Maria Magdalena kyrkogård och Katarina kyrkogård. Någon av dessa kan ni välja att gravsättningen ska ske på.

   Det är även vanligt att välja Skogskyrkogården i Enskede utanför Stockholms innerstad. Skogskyrkogården är en välkänd och mycket omtyckt begravningsplats. Platsen är känd för sin natursköna miljö och har varit en populär plats för begravningar sedan den öppnades 1915.

   Välj en gravsten som symboliserar den avlidna

   En gravsten är ett minnesmärke som placeras stående eller liggande intill graven. Gravstenar kan ha olika former som till exempel rund, fyrkantig eller hjärtformad, och tillverkas av olika stenmaterial med varierande ytbehandlingar. En gravsten har oftast en textdekoration där den avlidnas namn, födelsedatum och dödsdatum framgår. Det går även att gravera dit andra texter och budskap om ni önskar det.

   Fonus Södermalm har stor kunskap om gravstenar och kan erbjuda er ett brett sortiment av stenar och dekorationer. Vi hjälper er gärna att välja en gravsten som passar och känns rätt utifrån utformning, material och budskap.

   Vi finns i hela Sverige

   Fonus finns i hela Sverige, så vi kan givetvis hjälpa till att planera en begravning var som helst i landet. Vi kan ha ett samtal på orten där ni bor, sedan lämnar vi över till våra kunniga kollegor på den ort där begravningen ska äga rum. Vår transportavdelning utför vid behov både transporter i Sverige och utomlands. Läs mer om internationell transport här.

   Samarbeten med lokala aktörer på Södermalm och i närområdet

   Våra lokala samarbetspartners för blommor är Floweropen och Blomsterringen. De kan båda ordna med vackra blomsterarrangemang till begravningen. Till minnesstunder brukar vi samarbeta med Enskede Terrassen och G:a Enskede Catering som kan ordna med mat samt dryck.

   Behöver ni juridisk hjälp?

   Förutom det som rör själva begravningen erbjuder vi, genom vårt nära samarbete med Familjens Jurist, professionell hjälp med bouppteckning, dödsboförvaltning och arvskifte. Familjens Jurist på Drottninggatan har kunskap och erfarenhet att hjälpa er med all form av familjejuridik.

   Förmåner för er som äger oss

   Som medlem i någon av våra ägarorganisationer har ni rätt till förmåner hos oss. Medlemsförmånerna kan utnyttjas om någon av er anhöriga är medlem eller om den avlidna var det. Läs mer om våra medlemsförmåner.

   Hitta till Fonus begravningsbyrå på Södermalm

   Vår begravningsbyrå ligger på Högbergsgatan 37 vid Götgatsbacken, bara några hundra meter från både Medborgarplatsens tunnelbanestation (uppgång Björns Trädgård) och Slussens tunnelbana (uppgång Götgatan). Det går även att ta pendeltåget till Södra Station och därifrån är det en promenad på cirka 7-8 minuter till oss.

   Varmt välkommen att kontakta oss!

   Fonus begravningsbyrå på Södermalm
   Fonus är den enda begravningsbyrån som är rikstäckande och finns i hela landet. Få hjälp med att planera din begravning
   Magnus Ladulåsgatan 65
   Stockholm
   Stockholm
   11827
   Sweden