Kontakta din lokala begravningsbyrå dygnet runt eller ring 0771 87 00 87

Sidförslag
  Begravningsbyråer
   Söker du en minnessida eller dödsannons? De hittar du på  Fonus minnessidor 

   Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Borås

   Vi hjälper er genom hela processen att utforma en personlig och vacker begravning, från planering till genomförande. Vi lägger stor vikt vid att lyssna på era tankar och önskemål. Det handlar om att få en bild av vem den avlidna var för att kunna skapa en personlig ceremoni som stämmer och känns rätt. En begravning är en viktig stund och ni ska kunna känna er trygg med att allt blir som ni har tänkt.

   Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 9.00-17.00 eller enligt överenskommelse.
   Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

    

   Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

   Allégatan 11 503 32 Borås

   Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Borås

   Vi hjälper er genom hela processen att utforma en personlig och vacker begravning, från planering till genomförande. Vi lägger stor vikt vid att lyssna på era tankar och önskemål. Det handlar om att få en bild av vem den avlidna var för att kunna skapa en personlig ceremoni som stämmer och känns rätt. En begravning är en viktig stund och ni ska kunna känna er trygg med att allt blir som ni har tänkt.

   Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 9.00-17.00 eller enligt överenskommelse.
   Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

    

   Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

   Allégatan 11 , Borås

   Vi som hjälper er på Fonus i Borås

   På Fonus begravningsbyrå i Borås arbetar Jessica, Taru, Pernilla och Helena. Tillsammans har vi många års erfarenhet av begravningsbranschen och vi hjälper er i alla de svåra beslut som ska fattas då en nära anhörig eller vän har avlidit. Vi hjälper er hela vägen med allt som har med begravningen att göra, från hämtning av den avlidna till gravsättning och val av gravsten.

   Jessica Persson
   Jessica Persson
   Kundområdeschef, Kundrådgivare och Borgerlig officiant

   Jessica Persson är certifierad begravningsentreprenör och har genomgått Sensus begravningsentreprenörsutbildning. Under många år arbetate hon som civilekonom men mitt i livet valde hon en ny karriärväg. Jessica agerar borgerlig officiant och anlitas för att leda er borgerliga begravningsceremoni.

   Taru Kurkinen
   Taru Kurkinen
   Kundrådgivare och Ceremonivärd
   Pratar även finska
   Pernilla Hansson
   Pernilla Hansson
   Kundrådgivare och Ceremonivärd
   Helena Wiberg
   Helena Wiberg
   Kundrådgivare och Ceremonivärd
   Våra kunder berättar

   Vi skapar en personlig begravning

   Vi har gedigen kunskap och erfarenhet av att planera och genomföra alla sorters begravningar, oavsett religiöst samfund och livsåskådning. För oss är det viktigt att hylla det liv som levts. Därför lägger vi stor vikt vid att lära känna er som anhörig och få veta mer om den avlidna, allt för att kunna utforma en personlig begravningsceremoni som blir till ett ljust minne.

   Vi rekommenderar alltid att ni bokar en tid innan för att vi på bästa sätt kan hjälpa er att planera begravningen. Om det passar er bättre så kommer vi till er på hembesök för att planera begravningen. Vi är nu glada över att även kunna erbjuda finsktalande hjälp för er som önskar. Taru tar emot er och guidar er till den begravning ni önskar ordna. Med stor erfarenhet från begravningsbranschen får ni svar på alla era frågor och ni kan kommunicera utan språkförbistringar.  

   Borgerlig begravning i Borås

   Om den avlidna inte var medlem i Svenska Kyrkan, eller om ni vill utforma ceremonin helt efter egna idéer utan att vara bunden till en speciell ordning, kan en borgerlig begravning vara aktuell.

   Vid en borgerlig begravning finns det många sätt att låta avskedet spegla den avlidna. Egentligen finns det inga regler eller begränsningar, och alla som vill kan begravas borgerligt även om man tillhör Svenska kyrkan eller något annat trossamfund. Vi på Fonus har lång erfarenhet och kan ge er råd och hjälp för att skapa en personlig borgerlig begravning.

   Vid en borgerlig ceremoni hjälper vi er att finna en duktig och erfaren officiant som kan leda er begravningsceremoni. Vi har kontakter med flera olika officianter och Jessica, som arbetar på kontoret, agerar också som sådan. Vi vill att ni ska hitta den person som ger det uttrycket som just ni önskar. Vi ordnar ert möte med den borgerliga officianten.

   Vi finns i hela Sverige

   Fonus finns i hela Sverige, så vi kan givetvis hjälpa till att planera en begravning var som helst i landet. Vi kan ha ett samtal på orten där ni bor, och sedan lämnar vi över ärendet till våra kunniga kollegor på den ort där begravningen ska äga rum. Vår transportavdelning utför vid behov både transporter i Sverige och utomlands. Läs mer om internationell transport här.

   Digitalt möte/videomöte

   När familjen bor i olika delar av landet eller världen, eller då det av andra anledningar är svårt att komma till vårt kontor, så tycker vi att det är en bra lösning att hålla begravningsmötet digitalt. På så vis kan alla delta trots fysiska avstånd. Vi delar då skärmen med deltagarna som finns med digitalt för att kunna visa bilder osv. Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer.  

   Ett personligt avsked

   Under vårt inledande möte på kontoret försöker vi få en bild av er anhörige och utifrån det hjälpa till att ordna en vacker, unik och personlig begravning. Ibland har den avlidne fyllt i vårt Vita Arkiv och låtit detta registrerats hos oss och detta hittar vi då enkelt i vårt system. Tillsammans kan vi ta del av den avlidnes önskemål. Vi hjälper er att, i lugn och ro, anordna en tid och plats för begravningen. Vidare hjälper vi er med, blomsterdekorationer, dödsannons, musikval och psalm- eller programkort. Vi har nära samarbete med såväl florist som musiker av olika slag. Vi ordnar gärna ett möte där ni får träffa floristen eller musikern för att diskutera era önskemål.

   Samarbeten med lokala aktörer i Borås och närområdet

   Vi har stor erfarenhet av att ordna minnestunder, där begravningens gäster samlas efter ceremonin, för att gemensamt fika eller äta mat.

   Som ett led i vår strävan efter lokal förankring och miljövänlighet har vi ett samarbete med vackra Brämhults Gård. Här erbjuder vi minnesstunder i en idylliskt lantlig miljö och med mat och dryck från lokala producenter. Brämhults Gårds filosofi om en hållbar livsstil stämmer väl överens med våra miljömässiga värderingar. De fina lokalerna har flera olika rum för minnesstund där det största rymmer 150 personer.

   Vi samarbetar även med andra leverantörer av minnesstunder och vi vill rekommendera den plats och det ätbara som bäst stämmer med era önskemål.

   Kostnadsfria föredrag

   Det finns många frågor som är kopplade till livets slut. Det handlar inte bara om begravningar utan kan även röra juridik, försäkringar och hur man lämnar önskemål i det Vita Arkivet. Läs mer om Vita Arkivet här. Vi kommer gärna och informerar er, era kollegor, era medarbetare, era studenter eller era vänner på företag, äldreboende, föreningar, utbildningar eller i andra sammankomster. Det brukar bli uppskattade tillfällen där vi kan pratar om allvarliga frågor i en trevlig stämning. 

   Behöver ni juridisk hjälp?

   Förutom det som rör själva begravningen erbjuder vi, genom vårt nära samarbete med Familjens Jurist, professionell hjälp med bouppteckning, dödsboförvaltning och arvskifte. Familjens Jurist i Borås har kunskap och erfarenhet att hjälpa er med all form av familjejuridik.

   Förmåner för er som äger oss

   Som medlem i någon av våra ägarorganisationer har ni rätt till förmåner hos oss. Medlemsförmånerna kan utnyttjas om någon av er anhöriga är medlem eller om den avlidna var det. Läs mer om våra medlemsförmåner.

   Hitta till Fonus begravningsbyrå i Borås

   Vår stora, ljusa begravningsbyrå ligger på Allégatan 11, i korsningen vid Yxhammarsgatan. Läget är centralt och inom gångavstånd till både parkeringshus, tåg och busstation. Det finns även parkeringsplatser längst med gatan utanför kontoret.

   Önskar ni ett möte i Herrljunga så kommer vi dit och möter er på vårt besökskontor på Storgatan 17 i Herrljunga.

   Varmt välkommen till oss!

   Följ oss på Facebook

   Nu kan ni följa oss på Facebook @fonusboras

   Fonus begravningsbyrå i Borås
   Fonus är den enda begravningsbyrån som är rikstäckande och finns i hela landet. Få hjälp med att planera din begravning
   Magnus Ladulåsgatan 65
   Stockholm
   Stockholm
   11827
   Sweden