Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Borås

Här tar vi, Jessica, Taru, Helena, och Pernilla emot er och hjälper till att ordna en fin och personlig begravning skräddarsydd efter dina och din anhörigas önskemål. Anna, vår duktiga familjejurist, hjälper er med alla juridiska spörsmål såsom bouppteckning, testamente och framtidsfullmakt.

Klicka här för att kontakta oss
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Allégatan 11 503 32 Borås

Vita Arkivet

Att tänka på sin egen begravning kan kännas konstigt, men det är till stor hjälp för dina anhöriga. Berätta hur du vill ha det i Vita Arkivet. Det kostar ingenting och du kan ändra när du vill.

Till Vita Arkivet

Vi som hjälper dig på Fonus i Borås

Jessica Persson
Jessica Persson
Kundområdeschef, Kundrådgivare och Borgerlig officiant

Jessica Persson är certifierad begravningsentreprenör och har genomgått Sensus begravningsentreprenörsutbildning. Under många år arbetate hon som civilekonom men mitt i livet valde hon en ny karriärväg. Jessica agerar borgerlig officiant och anlitas för att leda er borgerliga begravningsceremoni.

Taru Kurkinen
Taru Kurkinen
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Pratar även finska
Pernilla Hansson
Pernilla Hansson
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Helena Wiberg
Helena Wiberg
Kundrådgivare och Ceremonivärd

Vi hjälper dig fortfarande ❤

För oss är det viktigt, trots coronatider, att erbjuda personliga kundmöten och ceremonier. Vi träffar dig gärna via telefon eller videomöte.

Läs mer här

Vi hjälper er med allt inom begravning

Till oss är ni välkomna med alla typer av frågor rörande begravning och dödsfall. Kanske har du frågor om det Vita Arkivet eller vad som skiljer en kyrklig begravning från en borgerlig. När vi planerar en begravning sitter vi ner tillsammans i ett möte. Vi rekommenderar alltid att ni bokar en tid innan för att vi på bästa sätt kan hjälpa er att planera begravningen.

Om det passar er bättre så kommer vi till er på hembesök för att planera begravningen. Vi är nu glada över att även kunna erbjuda finsktalande hjälp för dig som önskar. Taru tar emot dig och guidar dig till den begravning ni önskar ordna. Med stor erfarenhet från begravningsbranschen får du svar på alla dina frågor och ni kan kommunicera utan språkförbistringar.  

Vi finns över hela Sverige

Fonus är en rikstäckande begravningsbyrå och därför kan vi hjälpa dig med att ordna begravning på annan ort i landet. Vi möter dig på plats i Borås och sedan tar vi hjälp av våra kollegor ute i landet med de lokala förberedelserna. Du behöver inte resa långt för din planering. Vi hjälper dig att få kontakt med ditt närmsta Fonuskontor.

Digitalt möte/videomöte

När familjen bor i olika delar av landet eller världen, eller då det av andra anledningar är svårt att komma till vårt kontor, så tycker vi att det är en bra lösning att hålla begravningsmötet digitalt. På så vis kan alla delta trots fysiska avstånd. Vi delar då skärmen med deltagarna som finns med digitalt för att kunna visa bilder osv. Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer.  

Ett personligt avsked

Under vårt inledande möte på kontoret försöker vi få en bild av er anhörige och utifrån det hjälpa till att ordna en vacker, unik och personlig begravning. Ibland har den avlidne fyllt i vårt Vita Arkiv och låtit detta registrerats hos oss och detta hittar vi då enkelt i vårt system. Tillsammans kan vi ta del av den avlidnes önskemål. Vi hjälper er att, i lugn och ro, anordna en tid och plats för begravningen.

Vi ordnar både borgerliga och kyrkliga begravningar oavsett vilken religion eller samfund du eller den avlidna tillhör. Vid en borgerlig ceremoni hjälper vi er att finna en duktig och erfaren officiant som kan leda er begravningsceremoni. Vi har kontakter med flera olika officianter och Jessica, som arbetar på kontoret, agerar också som sådan. Vi vill att du ska hitta den person som ger det uttrycket som just ni önskar. Vi ordnar ert möte med den borgerliga officianten. Vidare hjälper vi er med, blomsterdekorationer, dödsannons, musikval och psalm- eller programkort. Vi har nära samarbete med såväl florist som musiker av olika slag. Vi ordnar gärna ett möte där du får träffa floristen eller musikern för att diskutera dina önskemål.

Minnesstunder och Brämhults Gård

Vi har stor erfarenhet av att ordna minnestunder, där begravningens gäster samlas efter ceremonin, för att gemensamt fika eller äta mat.

Som ett led i vår strävan efter lokal förankring och miljövänlighet har vi ett samarbete med vackra Brämhults Gård. Här erbjuder vi minnesstunder i en idylliskt lantlig miljö och med mat och dryck från lokala producenter. Brämhults Gårds filosofi om en hållbar livsstil stämmer väl överens med våra miljömässiga värderingar. De fina lokalerna har flera olika rum för minnesstund där det största rymmer 150 personer.

Vi samarbetar även med andra leverantörer av minnesstunder och vi vill rekommendera den plats och det ätbara som bäst stämmer med era önskemål.

Kostnadsfria föredrag

Det finns många frågor som är kopplade till livets slut. Det handlar inte bara om begravningar utan kan även röra juridik, försäkringar och hur man lämnar önskemål i det Vita Arkivet. Läs mer om Vita Arkivet här. Vi kommer gärna och informerar dig, dina kollegor, dina medarbetare, dina studenter eller dina vänner på företag, äldreboende, föreningar, utbildningar eller i andra sammankomster. Det brukar bli uppskattade tillfällen där vi kan pratar om allvarliga frågor i en trevlig stämning. 

Juridik

Vi har regelbundet jurister på plats från Familjens Jurist som är specialiserade inom familjejuridik. Och önskar du hjälp med juridiska frågor så är du välkommen att ringa och boka en tid. Detta kan handla om bouppteckning, testamenten, vilka regler som gäller för sambo eller vad en framtidsfullmakt är. 

Hitta Fonus begravningsbyrå i Borås

Vår stora, ljusa begravningsbyrå ligger på Allégatan 11, i korsningen vid Yxhammarsgatan. Läget är centralt och inom gångavstånd till både parkeringshus, tåg och busstation. Det finns även parkeringsplatser längst med gatan utanför kontoret.

Önskar ni ett möte i Herrljunga så kommer vi dit och möter dig på vårt besökskontor på Storgatan 17 i Herrljunga.

Varmt välkommen till oss!

Fonus begravningsbyrå i Borås
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Borås

Besök webbsida