Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Borås

Välkommen in till våra fina, nyrenoverade lokaler som ligger centralt i Borås. Här hjälper Jessica, Linus, Andreas, Göran och Micke er att ordna ett fint avsked till era anhöriga. Arne, vår jurist, finns hos oss regelbundet och du är välkommen att boka tid för frågor rörande exempelvis bouppteckning och testamente. 

Till oss är ni välkomna med alla typer av frågor rörande begravning och dödsfall. Kanske har du frågor om det Vita Arkivet eller vad som skiljer en kyrklig begravning från en borgerlig. När vi planerar en begravning sitter vi ner tillsammans i ett möte. Vi rekommenderar alltid att ni bokar en tid innan för att vi på bästa sätt kan hjälpa er att planera begravningen. Om det passar er bättre så kommer vi till er på hembesök för att planera begravningen.

Vi finns över hela Sverige

Fonus är en rikstäckande begravningsbyrå och därför kan vi hjälpa dig med att ordna begravning på annan ort i landet. Vi möter dig på plats i Borås och sedan tar vi hjälp av våra kollegor ute i landet med de lokala förberedelserna. Du behöver inte resa långt för din planering. 

Ett personligt avsked

Under första mötet på kontoret försöker vi få en bild av er anhörige och utifrån det hjälpa till att ordna en vacker, unik och personlig begravning. Ibland har den avlidne fyllt i vårt Vita Arkiv och detta hittar vi enkelt i vårt system och vi kan då tillsammans ta del av den avlidnes önskemål. Vi hjälper er att, i lugn och ro, anordna en tid och plats för begravningen.

Vi ordnar både borgerliga och kyrkliga begravningar oavsett vilken religion eller samfund du eller den avlidna tillhör. Vid en borgerlig ceremoni samarbetar vi med flera duktiga och erfarna officianter. Vidare hjälper vi er med, blomsterdekorationer, dödsannons, musikval och psalm- eller programkort. Vi har nära samarbete med såväl florist som musiker av olika slag. Vi ordnar gärna ett möte där du får träffa floristen eller musikern för att diskutera dina önskemål.  

Vi har stor erfarenhet av att ordna minnestunder, där begravningens gäster samlas efter ceremonin, för att gemensamt fika eller äta mat. Här samarbetar vi med flera leverantörer och vi vill rekommendera den plats och det ätbara som bäst stämmer med era önskemål.

Juridik

Vi har regelbundet jurister på plats från Familjens Jurist som är specialiserade inom familjejuridik. Och önskar du hjälp med juridiska frågor så är du välkommen att ringa och boka en tid. Detta kan handla om bouppteckning, testamenten, vilka regler som gäller för sambo eller vad en framtidsfullmakt är.

Miljöbegravningar

Miljöfrågor är en viktig del i våra liv idag och även när döden har inträffat finns möjlighet till val som gör det miljömässiga avtrycket så litet som möjligt. Vi erbjuder miljöbegravningar. Kontakta oss gärna så berättar vi mer om vad detta innebär. 

Kostnadsfria föredrag

Det finns många frågor som är kopplade till livets slut. Det handlar inte bara om begravningar utan kan även röra juridik, försäkringar och hur man lämnar önskemål i det Vita Arkivet. Läs mer om Vita Arkivet här. Vi kommer gärna och informerar dig, dina kollegor, dina medarbetare, dina studenter eller dina vänner på företag, äldreboende, föreningar, utbildningar eller i andra sammankomster. 

Hitta Fonus begravningsbyrå i Borås

Vår stora, ljusa begravningsbyrå ligger på Allégatan 11, i korsningen vid Yxhammarsgatan. Läget är centralt och inom gångavstånd till både parkeringshus, tåg och busstation. Det finns även parkeringsplatser längst med gatan utanför kontoret. 

Önskar ni ett möte i Herrljunga så kommer vi dit och möter dig på vårt besökskontor på Storgatan 17 i Herrljunga.

Varmt välkommen till oss!

Jessica, Linus, Andreas, Göran och Micke

Jessica Persson
Jessica Persson
Kundrådgivare
Micke Öijwall
Micke Öijwall
Kundrådgivare / Representant
Göran Gillheim
Göran Gillheim
Representant
Andreas Creutz
Andreas Creutz
Kundrådgivare/Representant
Linus Waltersson
Linus Waltersson
Kundrådgivare
Öppettider Måndag – fredag 09:00 – 17:00

I de fall vi inte är på plats är vi ute på begravning. Vi rekommenderar därför att ni ringer innan ni besöker oss.