Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Borås

Välkommen till Fonus begravningsbyrå på Allégatan mitt i centrala Borås. Här tar vi, Jessica, Taru, Charlotte och Linus emot er och hjälper er ordna en fin och personlig begravning skräddarsydd efter dina och din anhörigas önskemål. Anna, vår duktiga familjejurist, hjälper er med alla juridiska spörsmål såsom bouppteckning, testamente och framtidsfullmakt.

Till oss är ni välkomna med alla typer av frågor rörande begravning och dödsfall. Kanske har du frågor om det Vita Arkivet eller vad som skiljer en kyrklig begravning från en borgerlig. När vi planerar en begravning sitter vi ner tillsammans i ett möte. Vi rekommenderar alltid att ni bokar en tid innan för att vi på bästa sätt kan hjälpa er att planera begravningen.

Om det passar er bättre så kommer vi till er på hembesök för att planera begravningen. Vi är nu glada över att även kunna erbjuda finsktalande hjälp för dig som önskar. Taru tar emot dig och guidar dig till den begravning ni önskar ordna. Med stor erfarenhet från begravningsbranschen får du svar på alla dina frågor och ni kan kommunicera utan språkförbistringar.  

Vi finns över hela Sverige

Fonus är en rikstäckande begravningsbyrå och därför kan vi hjälpa dig med att ordna begravning på annan ort i landet. Vi möter dig på plats i Borås och sedan tar vi hjälp av våra kollegor ute i landet med de lokala förberedelserna. Du behöver inte resa långt för din planering. Vi hjälper dig att få kontakt med ditt närmsta Fonuskontor.

Möte via Skype

När familjen bor i olika delar av landet eller världen eller då det av andra anledningar är svårt att komma till vårt kontor så tycker vi att det är en bra lösning att hålla begravningsmötet via Skype. Ni alla eller någon av er kan på så vis delta trots ett fysiskt avstånd. Vi delar skärm med skypedeltagaren för att kunna visa bilder osv. Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer.  

Ett personligt avsked

Under vårt inledande möte på kontoret försöker vi få en bild av er anhörige och utifrån det hjälpa till att ordna en vacker, unik och personlig begravning. Ibland har den avlidne fyllt i vårt Vita Arkiv och låtit detta registrerats hos oss och detta hittar vi då enkelt i vårt system. Tillsammans kan vi ta del av den avlidnes önskemål. Vi hjälper er att, i lugn och ro, anordna en tid och plats för begravningen.

Vi ordnar både borgerliga och kyrkliga begravningar oavsett vilken religion eller samfund du eller den avlidna tillhör. Vid en borgerlig ceremoni hjälper vi er att finna en duktig och erfaren officiant som kan leda er begravningsceremoni. Vi har kontakter med flera olika officianter och Jessica, som arbetar på kontoret, agerar också som sådan. Vi vill att du ska hitta den person som ger det uttrycket som just ni önskar. Vi ordnar ert möte med den borgerliga officianten. Vidare hjälper vi er med, blomsterdekorationer, dödsannons, musikval och psalm- eller programkort. Vi har nära samarbete med såväl florist som musiker av olika slag. Vi ordnar gärna ett möte där du får träffa floristen eller musikern för att diskutera dina önskemål.

Minnesstunder och Brämhults Gård

Vi har stor erfarenhet av att ordna minnestunder, där begravningens gäster samlas efter ceremonin, för att gemensamt fika eller äta mat.

Som ett led i vår strävan efter lokal förankring och miljövänlighet har vi ett samarbete med vackra Brämhults Gård. Här erbjuder vi minnesstunder i en idylliskt lantlig miljö och med mat och dryck från lokala producenter. Brämhults Gårds filosofi om en hållbar livsstil stämmer väl överens med våra miljömässiga värderingar. De fina lokalerna har flera olika rum för minnesstund där det största rymmer 150 personer.

Vi samarbetar även med andra leverantörer av minnesstunder och vi vill rekommendera den plats och det ätbara som bäst stämmer med era önskemål.

Kostnadsfria föredrag

Det finns många frågor som är kopplade till livets slut. Det handlar inte bara om begravningar utan kan även röra juridik, försäkringar och hur man lämnar önskemål i det Vita Arkivet. Läs mer om Vita Arkivet här. Vi kommer gärna och informerar dig, dina kollegor, dina medarbetare, dina studenter eller dina vänner på företag, äldreboende, föreningar, utbildningar eller i andra sammankomster. Det brukar bli uppskattade tillfällen där vi kan pratar om allvarliga frågor i en trevlig stämning. 

Juridik

Vi har regelbundet jurister på plats från Familjens Jurist som är specialiserade inom familjejuridik. Och önskar du hjälp med juridiska frågor så är du välkommen att ringa och boka en tid. Detta kan handla om bouppteckning, testamenten, vilka regler som gäller för sambo eller vad en framtidsfullmakt är. 

Hitta Fonus begravningsbyrå i Borås

Vår stora, ljusa begravningsbyrå ligger på Allégatan 11, i korsningen vid Yxhammarsgatan. Läget är centralt och inom gångavstånd till både parkeringshus, tåg och busstation. Det finns även parkeringsplatser längst med gatan utanför kontoret. 

Önskar ni ett möte i Herrljunga så kommer vi dit och möter dig på vårt besökskontor på Storgatan 17 i Herrljunga.

Vi som arbetar på Fonus begravningsbyrå i Borås

Vi som arbetar på Fonus begravningsbyrå i Borås heter Jessica Persson, Charlotte Bååth, Taru Kurkinen och Linus Waltersson.

Jessica är certifierad begravningsentreprenör och har genomgått Sensus begravningsentreprenörsutbildning. Jessica har arbetat många år som civilekonom men valde mitt i livet en ny karriärväg. Jessica agerar borgerlig officiant och anlitas för att leda er borgerliga begravningsceremoni.

Charlotte arbetar såväl i Alingsås som Borås och är utbildad begravningsrådgivare. Charlotte har en tidigare erfarenhet som florist och är vårt kontors expert för dig som, liksom hon, älskar blommor och vill att dessa ska utgöra en särskilt viktig del i begravningen.

Taru har stor erfarenhet från begravningsbranschen och har arbetat under många år på Borås krematorie. Hon Taru talar även finska och gläds åt att få använda det finska språket i sitt arbete. Vi är glada att vi nu har fått Taru som medarbetare hos oss.

Linus har arbetat länge på Fonus och har erfarenhet av samtliga roller på begravningsbyrån. Nu ansvarar Linus för transporter av avlidna inom Borås, Alingsås och Herrljunga. Med sin långa erfarenhet av just transporter värderar Linus det värdiga omhändertagandet.

Varmt välkommen till oss!

Jessica Persson
Jessica Persson
Kontorschef
Charlotte Bååth
Charlotte Bååth
Kundrådgivare/Representant
Taru Kurkinen
Taru Kurkinen
Kundrådgivare/Representant
Talar även finska
Linus Waltersson
Linus Waltersson
Transportör
Öppettider Måndag - Fredag 09:00 - 17:00 Lördag - Söndag Stängt

Du kan alltid ringa oss dygnet runt. 

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Borås

Besök webbsida