Gå till sidans huvudinnehåll

Vicky fann en ny familj på ålderns höst

Vicky var 15 år gammal när hennes husse gick bort och hon blev ensam kvar. Husses släktingar kontaktade Djurskyddet Örnsköldsvik i hopp om att de skulle kunna hitta ett nytt hem åt Vicky. Eftersom hon var så pass gammal hade hon oddsen emot sig.

Men Djurskyddet ville ge Vicky en chans trots hennes höga ålder, och med Djurskyddet och Fonus gemensamma arbete blev Vicky superpopulär på Facebook. Plötsligt blev Djurskyddet kontaktat av personer från hela landet som ville ge Vicky ett nytt kärleksfullt hem! Och så en dag fanns de där, Vickys nya familj. Vilken lycka!

Nu bor Vicky i Åkersberga, hela 60 mil från Örnsköldsvik. Vickys nya familj består av en husse och hans två döttrar.

− Vi är väldigt glada att Vicky är här, säger husse när vi pratar med honom.

På nätterna vill Vicky sova tillsammans med husse, men på dagarna har hon hittat en favoritplats under äldsta mattes säng. Där har familjen lagt in en mjuk filt så att Vicky har ett bekvämt krypin när hon vill dra sig undan och ha lite tid för sig själv. Hon är ju en ganska gammal dam, och hon uppskattar sin egentid. Men självklart är det även viktigt att få gosa i soffan med familjen, och det gör hon gärna, för hon är väldigt gosig!

Nästan varje helg åker Vicky och familjen till familjens lantställe. Där tycker Vicky om att utforska det gamla huset och alla spännande lukter som finns där. Eftersom Vicky brukade vara en utekatt uppmuntrar familjen henne att gå ut, men än så länge föredrar hon att stanna inomhus. Fast hon sitter gärna på fönsterbrädet och spanar ut, och så knaprar hon lite på kattgräset som familjen odlar åt henne varje dag.

Vickys historia fick ett lyckligt slut mot alla odds, och nu får hon all den kärlek hon förtjänar.

Hjälp oss hitta nya hem

Det finns fortfarande husdjur som längtar efter en ny husse eller matte. Kanske är det du? Eller någon du känner?
Se husdjur som söker nytt hem