Gå till sidans huvudinnehåll

Rita räddades från ett liv på gatan

Det kunde slutat riktigt illa för den högdräktiga katten Rita och hennes ungar. Flera personer hade sett henne gå runt i Karlshamn och leta efter värme och mat. Turligt nog blev hon hittad av en barnfamilj som valde att ta in henne.

Efter bara en vecka hos barnfamiljen födde Rita tre friska och fina kattungar. Några veckor senare fick alla fyra flytta till ett stödhem men dagen efter flytten började Rita uppföra sig konstigt och morrade, fräste och slog efter ungarna. Väl hos veterinären konstaterades det att hon drabbats av juverinflammation. Men redan efter en vecka var Rita återställd och kunde åter dia sina bebisar.

När det var dags för adoption fick kattungarna snabbt nya för-alltid-hem, men Rita hade svårare att få ett hem som passade henne. Hennes räddning kom med en veterinär vars granne förlorat sin katt några månader tidigare och veterinären tipsade honom om den fina Rita. Mannen är pensionär, har inga barn eller hund i huset men tillgång till en trevlig trädgård. Han kom och besökte Rita redan dagen efter att han fått tipset och de fann varandra direkt!

Hjälp oss hitta nya hem

Det finns fortfarande husdjur som längtar efter en ny husse eller matte. Kanske är det du? Eller någon du känner?
Se husdjur som söker nytt hem