Gå till sidans huvudinnehåll

Kurre hittades mager, hungrig och skadad

En dag kontaktades Djurskyddet Karlshamn av en ung kvinna som hade hittat en mager och utsvulten katt som inte mådde bra. Katten hade dessutom en stor böld ovanför ena ögat.

När kvinnan hittade Kurre märke hon att han var tam och kelig, vilket indikerade att han tidigare haft ett hem. Det gjorde det lätt för henne att fånga in honom för att ta honom till Djurskyddets stödhem. Men när Kurre skulle lämnas över till stödhemmet blev han skrämd, forcerade luckan till transportburen och försvann ut i gatan. Alla blev väldigt oroliga för Kurre men Djurskyddet Karlshamn gav inte upp utan var fast beslutna att hjälpa den lilla katten. Mat ställdes ut där han försvann och några i styrelsen gick och letade i närheten varje kväll i ett par veckor.

Efter ungefär två månader fick Djurskyddet Karlshamn ett nytt samtal från en annan kvinna som hittat Kurre på sin tomt. Äntligen kunde Kurre bli ompysslad och få den vård han behövde! Efter några dagar fick han flytta till sitt för-alltid-hem. Att vänja sig vid sitt nya hem tog lite tid för Kurre, men nu stortrivs han med sin nya matte och husse, sina två gigantiska hundkompisar och hemmets äldre katt.

Hjälp oss hitta nya hem

Det finns fortfarande husdjur som längtar efter en ny husse eller matte. Kanske är det du? Eller någon du känner?
Se husdjur som söker nytt hem