Gå till sidans huvudinnehåll

Kattmamman Lovis och hennes ungar

En sommardag skymtade familjen i Kungsbacka en skygg liten kattfamilj nära sitt hus. Kattfamiljen bestod av en mager och trött kattmamma och hennes fyra ungar. En av ungarna tog mod till sig en dag och hjälpte dem alla att få hjälp.

Det var den minsta kattungen som tog täten och modigt gick upp för den långa trappan till husets altan. Det var som att den hade fått en uppgift: att skaffa hjälp. De andra ungarna följde efter medan mamman satt kvar och iakttog ungarna och familjens reaktion. Hennes blick sa "Hjälp mig, jag orkar inte längre".

Den lilla kattungen hade valt helt rätt familj att söka hjälp hos. Familjen ringde Djurskyddet som bistod med kattmat och utrustning så att familjen kunde påbörja arbetet med att socialisera de skygga katterna. Sakta men säkert blev katterna allt tryggare med familjen och till slut vågade de sig in i huset. Då förbereddes det ett rum där hela kattfamiljen kunde stanna och sova med fulla mätta magar. En kväll när hela kattfamiljen var inne och åt stängde familjen försiktigt dörren bakom dem. Dagen efter kom ruskvädret, men då var kattmamman Lovis och ungarna Lilleman, Lobo, Laban och Labolina i trygghet. Idag mår de alla bra i sina för-alltid-hem.

Hjälp oss hitta nya hem

Det finns fortfarande husdjur som längtar efter en ny husse eller matte. Kanske är det du? Eller någon du känner?
Se husdjur som söker nytt hem