Gå till sidans huvudinnehåll

Idag är Molly glad och nyfiken

När Djurskyddet Kristinehamn hämtade Molly var hon fastbunden vid ett element. Det hade hon varit i flera år och hon högg mot alla.

– Det var ingen vacker hund vi tog hem till djurhemmet. Pälsen bestod av långa tjocka korvar av ingrodd smuts. Klorna var två centimeter långa. Men det värsta var att ingen kunde gå i närheten utan att hon högg, hon var totalt förstörd, säger Elin Forsberg jourhemsansluten till Djurskyddet i Kristineshamn.

Molly fick komma hem till Elin och sambon, där även den stora fjortonåriga hanhunden Zorro bor. Vid deras första möte bet Molly honom i nosen.

– Men Zorro struntade ju fullständigt i henne. Molly insåg snabbt att han var snäll och trygg och efter en tid ville hon sova tätt intill honom, säger Elin.

Det har nu gått drygt två år. Elin och sambon som först bara skulle vara jourhem bestämde sig för att behålla Molly. Hon har förändrats mycket men är inte helt återställd.

– Vi har fått lära oss var Mollys gränser går och att ta allting i hennes takt. Om hon ligger nära i sängen vill hon inte ha en plötsligt arm som stryker henne över ryggen. Om vi är ute och det kommer fram barn och vill klappa säger vi alltid nej, säger Elin.

Idag följer Molly med på det mesta. Hon är ute och campar, åker båt och har egen flytväst. Hon är glad och nyfiken och hon har framför allt fästs sig vid husse. Hon vill gärna ha kärlek men i lagom dos.

Hjälp oss hitta nya hem

Det finns fortfarande husdjur som längtar efter en ny husse eller matte. Kanske är det du? Eller någon du känner?
Se husdjur som söker nytt hem