Gå till sidans huvudinnehåll

Från hemlös till ny familj

Livet som hemlös katt är inte enkelt. Det fick Precious erfara under sin tid i ett koloniområde i Landskrona. Hon blev jagad av hundar, människor och även andra katter.

Djurskyddet Landskrona fick höra om den hemlösa katten och åkte dit för att hjälpa henne. När Precious kom till ett stödhem var hon skygg och rädd. Hon var mycket försiktig i sin kontakt med människor, men blev genast bra vän med både familjens egna katt och papegoja. Med tid, tålamod och kärlek fick stödhemmet till slut Precious förtroende. Trots det var det svårt att hitta ett permanent hem till Precious som hunnit fylla 7 år och fortfarande var försiktig med människor. Men tack vare Djurskyddet Sveriges samarbete med Fonus har idag Precious ett nytt hem.

En kvinna som är en riktig kattälskare såg annonsen och tog kontakt med Djurskyddet. Kvinnan har tidigare haft två äldre katter och den ena av dem gick bort nyligen. Hon letade därför efter en ny kattkompis till sin 17-åriga katt och valet föll på Precious. Idag håller Precious på att i sin egen takt, lära känna sitt nya hem och sin nya familj. Vi är så glada att Precious har fått ett riktigt hem med trygghet, kärlek och en kattkompis!

Hjälp oss hitta nya hem

Det finns fortfarande husdjur som längtar efter en ny husse eller matte. Kanske är det du? Eller någon du känner?
Se husdjur som söker nytt hem