Gå till sidans huvudinnehåll

Erebos har hittat en plats i sin mattes hjärta

Erebos, som tidigare kallades för Troll, växte upp i en kattkoloni i ett hem med människor. Nu har han kommit till ett lyckligt hem med sin nya matte Amanda.

Erebos nya familj består av matte Amanda, en husse och en hundkompis som heter Hero. Hero var mycket nyfiken på Erebos från första början, men Erebos var lite skeptisk. Nu när de har vant sig vid varandra kommer de bra överens och brukar busa tillsammans. De har båda nästan exakt samma teckning i pälsen, och matte Amanda känner att det var meningen att de två skulle ingå i samma familj.

Erebos har alltid varit lite avvaktande mot människor, och det var han även under hemfärden när matte Amanda hämtade hem honom. Han satt helt tyst hela vägen hem.

Amanda berättar att första natten vaknade hon av ett plötsligt ljud. Hon såg då att Erebos hade fått tag på en av hennes koftor som han hade lindat in sig i och for runt och lekte i.

− Jag blev så glad när jag såg att han lekte, för jag trodde han var skygg och inte alls den typen som tycker om att leka, säger Amanda.

Erebos hittar hela tiden nya favoritplatser han tycker om att vara på. Det första stället var under badkaret, och dit återvänder han fortfarande ibland. På morgonen brukar han ligga i soffan tillsammans med hunden. På dagarna tycker han om att sitta på fönsterbrädet eller ligga i sängen, och helst då under täcket. Hans senaste favoritplats är en filt som matte har lagt över sina böcker för att skydda dem, och det tycker Erebos är ett alldeles utmärkt ställe att ligga på.

Erebos är mest aktiv på nätterna. Då är han igång och utforskar och leker, och det händer att han gömmer leksaker i mattes skor som hon hittar på morgonen. Nu har han även börjat vara mer aktiv och social på dagarna och är nyfiken på vad matte och husse gör i lägenheten.

− Det är så kul att se hur Erebos utvecklas. Han har hittat en plats i mitt hjärta, han är så fin. Han är väldigt speciell, och alldeles underbar, säger Amanda.

Vi är så glada att Erebos fick komma till ett lyckligt hem!

Hjälp oss hitta nya hem

Det finns fortfarande husdjur som längtar efter en ny husse eller matte. Kanske är det du? Eller någon du känner?
Se husdjur som söker nytt hem