Gå till sidans huvudinnehåll

En krokig väg till ett lyckligt slut

Lill-skrot blev omhändertagen efter att hon under flera månader uppehållit sig i ett villaområde och under hösten börjat smita in på altaner för att söka värme och skydd.

När Lill-skrot fångades in märktes det att hon var tam och van vid människor, vilket betydde att hon förmodligen haft ett hem tidigare. Troligtvis är Lill-skrot en så kallad ”corona-katt” som, precis som ”sommarkatt”, är en katt man skaffar för att ha under exempelvis en vistelse på landet men som man sedan överger när man återvänder till sitt vardagliga liv.

När Lill-skrot fick komma till jourhemmet undersöktes hon av veterinär och då konstaterades det att hon hade en smärtsam tandsjukdom som leder till tandlossning. Tack vare givmilda och fantastiska människor fick Djurskyddet in pengar för att genomföra en nödvändig operation. Tyvärr gjorde sjukdomen det svårt för Lill-skrot att hitta ett för-alltid-hem. Efter tre månader i jourhemmet flyttade hon, men det tog bara en vecka så var hon tillbaka igen då hennes nya matte kände av allergi. Men bara några dagar senare flyttade hon igen till ett nytt hem – och den här gången var den en perfect match! Hennes väg till trygghet och omsorg har varit krokig, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Hjälp oss hitta nya hem

Det finns fortfarande husdjur som längtar efter en ny husse eller matte. Kanske är det du? Eller någon du känner?
Se husdjur som söker nytt hem