Gå till sidans huvudinnehåll

Barnbegravning

Att begrava det viktigaste vi har känns oftast helt overkligt. Och vi vet att sorgen kan kännas bottenlös. När det värsta tänkbara händer finns vi här för er. Tillsammans utformar vi ett kärleksfullt avsked för ert barn.

Boka möte

Planera en barnbegravning

Vi finns vid er sida genom hela processen. Våra erfarna kundrådgivare stöttar er i alla val som kan kännas tuffa att göra. Oavsett vad som orsakat dödsfallet har varje barn rätt till ett kärleksfullt sista avsked - och vi ser till att det utformas precis som ni önskar.

Vad gör vi nu?

  1. Kontakta oss. Ni bokar enkelt möte med någon av våra begravningsbyråer direkt på vår hemsida. Boka möte här.
  2. Begravningsmöte. Under mötet med kundrådgivaren utformar ni tillsammans ceremonin. Då finns utrymme för att ställa alla era frågor kopplat till begravningen. Förbered er inför mötet.
  3. Genomföra begravningen. Vi genomför begravningsceremonin enligt era önskemål. Sedan säkerställer vi att gravsättningen genomförs som planerat. Om ni önskar gravsten hjälper vi er även med det.

Tankar om att begrava ett barn

  • Det är möjligt att lägga ner något personligt i kistan. Det kan vara ett gosedjur, en filt, en bok eller ett fotografi.
  • Om barnet hade syskon kan det vara bra att låta dem vara med på begravningen. Det gör att de får möjlighet att ta farväl.

Sorgen efter att ha förlorat ett barn

Det finns aldrig några rätt eller fel kring hur sorg bearbetas. Med det kan finnas några saker som hjälper till i sorgeprocessen.

Prata om ditt barn och nämn det vid namn.

Gör bara sådant som du mår bra av. Allt annat kan vänta.

Be familj och vänner om hjälp. Oavsett vad det är kommer de att ha förståelse.

Ta kontakt med andra som förlorat ett barn. De om någon förstår hur det känns. Det finns olika organisationer och grupper att vända sig till.

Hjälp med sorgen

Att förlora ett barn är bland det svåraste en människa kan vara med om. Om ni eller någon anhörig behöver hjälp att bearbeta sorgen kan det kännas skönt att ta hjälp. Vi har samlat information och värdefulla länkar att ta del av.
Läs mer om hjälp med sorgen

Kontakta oss

Vi svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan: 0771-87 00 87.

Boka möteHitta begravningsbyrå