Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Umeå

På Fonus begravningsbyrå i Umeå möter du Janeth Säfsten, Mats Byström Nuft, Pia Törnqvist, Katarina Hermanson och Stefan Wahllöf. Vi hjälper dig genom hela processen i att utforma en personlig och vacker begravning. Vi lägger stor vikt vid att lyssna på dina tankar och önskemål. Vi jobbar utifrån Fonuskoncernens värderingar: Ärlighet, Engagemang, Samverkan, Påräknelighet och Omtanke.

Kontakta oss
Måndag - Torsdag 09:00 - 17:00 Lunchstängt 11:30 - 12:30
Fredag 09:00-11:30

Vi kan vara på begravning under våra öppettider. Ring gärna innan du besöker oss!

Västra Norrlandsgatan 18 A 903 27 Umeå

Vita Arkivet

Vad vill du ska hända med ditt husdjur när du inte längre finns? Berätta för dina anhöriga i Vita Arkivet. Det kostar ingenting och du kan ändra när du vill. 

Till Vita Arkivet

Vi som hjälper dig på Fonus i Umeå

Janeth Säfsten
Janeth Säfsten
Kontorschef, Kundrådgivare och Borgerlig Officiant
Mats Byström Nuft
Mats Byström Nuft
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Katarina Hermanson
Katarina Hermanson
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Stefan Wahllöf
Stefan Wahllöf
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Ankita Backlund
Ankita Backlund
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Erika Eriksson
Erika Eriksson
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Pia Törnqvist
Pia Törnqvist
Kundrådgivare och Ceremonivärd

Vi hjälper dig fortfarande ❤

För oss är det viktigt, trots coronatider, att erbjuda personliga kundmöten och ceremonier. Vi träffar dig gärna via telefon eller videomöte.

Läs mer här

Hos oss är du i trygga händer

Fonus i Umeå är med dig i hela processen från planering till genomförande. Vi gör det där lilla extra som kanske inte alltid förväntas. Vi arbetar med känsla och hjärta, alltid med kunden i fokus. 

Vi har förutsättningar att med trygga händer hjälpa människor i en av de kanske svåraste stunder i livet, oavsett vilken religion eller samfund man tillhör. Vi har möjlighet att hjälpa dig med allt som rör en begravning oavsett var i Sverige som begravningen ska hållas. Fonus begravningsbyrå i Umeå gör gärna hembesök om behov finns för det. Vi kan även ta kundmötet som ett videomöte. Vi har en jourgrupp som svarar när kontoret är stängt, dygnet runt, alla dagar.

Vi kan allt om begravning

Vi på Fonus begravningsbyrå i Umeå hjälper till med allt som hör till en begravning så som kista, urna, annons, blommor, gravsten, programkort, tackkort, transporter och att ordna minnesstunder. Efter begravningsakten sammanställer vi en minnesbok bestående av foton, musik, dikter, m.m. från begravningen.

Önskas solister så finns det flera duktiga lokala förmågor som vi kan anlita. Önskas en borgerlig ceremoni så finns vår egen Janeth Säfsten till er hjälp som borgerlig officiant.

Fonus minnessidor

Vi kan skapa en minnessida på Fonus minnessidor till minne av den avlidna. På minnessidan kan ni lägga in foton, skriva minnesord till den avlidna och även lägga till ljudfiler, samt ”tända ljus” för att visa ditt deltagande.

Från minnessidan kan man även beställa blommor till hemmet eller till ceremonin, man kan också ge gåvor till fonder och anmäla sig till minnesstunden. På minnessidan kan man också publicera hela minnesboken om man så önskar. Naturligtvis går minnessidan att dela via sociala medier. Minnessidan finns öppen så länge de anhöriga vill.

Vita Arkivet

Det kan kännas konstigt att tänka på sin egen död och begravning. Men att ägna en stund åt just det är en bra idé av omtanke för dina anhöriga, men också för att få med saker som är viktiga för dig. Vita Arkivet finns i pappersform och går att hämta på vår begravningsbyrå. Du kan också skapa ett digitalt Vita Arkiv som du gör genom att använda BankID. Behöver du vägledning så hjälper vi dig gärna utan kostnad.

Lokala samarbeten i Umeå

Fonus i Umeå samarbetar med lokala leverantörer. När det gäller blommor så tar vi hjälp av Löfgrens blommor, Berghems blommor och Nordendahls blommor. Utanför Umeå anlitar vi bland annat Sävar blommor, Brandts blommor och Blomsterglädje.

Gäller det mat och dryck har vi förutom Svenska Kyrkans husmor, kontakt med lokala restauranger och cateringfirmor. Alla leverantörer kan tillgodose de flesta behoven som kan finnas när det gäller utformning, specialkost, m.m.

Vår samarbetspartner Löbe granit är en erfaren och komplett leverantör av ny gravsten, renoveringar och textkompletteringar. Stenarna tillverkas av nordisk natursten i deras egna lokaler belägna i Holmsund, strax utanför Umeå.

Behöver du juridisk hjälp?

Vi har ett nära samarbete med Familjens Jurist i Umeå som också är en del av Fonuskoncernen. Genom deras jurister kan du få hjälp med bouppteckningar, testamenten eller andra juridiska frågor. Familjens Jurist ligger runt hörnet från vår begravningsbyrå på Götgatan 8.

Fonus i Holmsund och Hörnefors

Vi har ett besökskontor i Holmsund där vi endast tar emot tidsbokade besök. Här kan du läsa mer om Fonus i Holmsund och boka tid.

I Hörnefors finns vårt ombud Christer Fredriksson. Christer utför endast hembesök . Han utför besök i Hörnefors men även på andra orter runt om Umeå om behov finns. Läs mer om vår begravningsbyrå i Hörnefors

Hitta Fonus begravningsbyrå i Umeå

Fonus begravningsbyrå i Umeå har en trygg miljö där du i lugn och ro får vägledning och stöd i frågor och beslut som ska tas. Vår begravningsbyrå ligger på Västra Norrlandsgatan 18. Om du kommer med bil kan du parkera på parkeringsplatsen som ligger på Götgatan/Västra Norrlandsgatan.

Fonus begravningsbyrå i Umeå

Kontakta oss

Jag samtycker till att ni behandlar mina personuppgifter för att kunna kontakta mig. Uppgifterna du lämnar här skickas säkert till kontoret. Meddelandet sparas som längst i tre månader.

Mer information om hur vi hanterar personuppgifter finns att läsa i vår integritetspolicy.

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles sekretessvillkor gäller.

Måndag - Torsdag 09:00 - 17:00 Lunchstängt 11:30 - 12:30
Fredag 09:00-11:30

Vi kan vara på begravning under våra öppettider. Ring gärna innan du besöker oss!

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Umeå.

Besök webbsida