Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Umeå

På Fonus begravningsbyrå i Umeå möter du Janeth Säfsten, Mats Byström Nuft, Ankita Backlund, Adam Lidgren, Erika Eriksson och Stefan Wahllöf. Vi hjälper dig genom hela processen i att utforma en personlig och vacker begravning. Vi lägger stor vikt vid att lyssna på dina tankar och önskemål. Vi jobbar utifrån Fonuskoncernens värderingar: Ärlighet, Engagemang, Samverkan, Påräknelighet och Omtanke.

Klicka här för att boka ett möte
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Västra Norrlandsgatan 18 A 903 27 Umeå

Välkommen till oss för att hämta ett gratis gravljus

Vi som hjälper dig på Fonus i Umeå

Janeth Säfsten
Janeth Säfsten
Kontorschef, Kundrådgivare och Borgerlig Officiant
Mats Byström Nuft
Mats Byström Nuft
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Stefan Wahllöf
Stefan Wahllöf
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Ankita Backlund
Ankita Backlund
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Erika Eriksson
Erika Eriksson
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Adam Lidgren
Adam Lidgren
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Christer Fredriksson
Christer Fredriksson
Kundrådgivare och Ceremonivärd

Christer Fredriksson är vårt ombud i Hörnefors. Christer utför endast hembesök . Han utför besök i Hörnefors men även på andra orter runt om Umeå om behov finns. Läs mer om vår begravningsbyrå i Hörnefors

Pia Törnqvist
Pia Törnqvist
Tjänstledig

Håll dina minnen levande med Minneshjälpen

Vi bär alltid med oss dem vi älskar i våra minnen. Minneshjälpen är ett verktyg som kan hindra dessa minnen från att blekna. 

Testa Minneshjälpen

Hos oss är du i trygga händer

Fonus i Umeå är med dig i hela processen från planering till genomförande. Vi gör det där lilla extra som kanske inte alltid förväntas. Vi arbetar med känsla och hjärta, alltid med kunden i fokus. 

Vi har förutsättningar att med trygga händer hjälpa människor i en av de kanske svåraste stunder i livet, oavsett vilken religion eller samfund man tillhör. Vi har möjlighet att hjälpa dig med allt som rör en begravning oavsett var i Sverige som begravningen ska hållas. Fonus begravningsbyrå i Umeå gör gärna hembesök om behov finns för det. Vi kan även ta kundmötet som ett videomöte. Vi har en jourgrupp som svarar när kontoret är stängt, dygnet runt, alla dagar.

Vi kan allt om begravning

Vi på Fonus begravningsbyrå i Umeå hjälper till med allt som hör till en begravning så som kista, urna, annons, blommor, gravsten, programkort, tackkort, transporter och att ordna minnesstunder. Efter begravningsakten sammanställer vi en minnesbok bestående av foton, musik, dikter, m.m. från begravningen.

Önskas solister så finns det flera duktiga lokala förmågor som vi kan anlita. Önskas en borgerlig ceremoni så finns vår egen Janeth Säfsten till er hjälp som borgerlig officiant.

Fonus minnessidor

Vi kan skapa en minnessida på Fonus minnessidor till minne av den avlidna. På minnessidan kan ni lägga in foton, skriva minnesord till den avlidna och även lägga till ljudfiler, samt ”tända ljus” för att visa ditt deltagande.

Från minnessidan kan man även beställa blommor till hemmet eller till ceremonin, man kan också ge gåvor till fonder och anmäla sig till minnesstunden. På minnessidan kan man också publicera hela minnesboken om man så önskar. Naturligtvis går minnessidan att dela via sociala medier. Minnessidan finns öppen så länge de anhöriga vill.

Vita Arkivet

Det kan kännas konstigt att tänka på sin egen död och begravning. Men att ägna en stund åt just det är en bra idé av omtanke för dina anhöriga, men också för att få med saker som är viktiga för dig. Vita Arkivet finns i pappersform och går att hämta på vår begravningsbyrå. Du kan också skapa ett digitalt Vita Arkiv som du gör genom att använda BankID. Behöver du vägledning så hjälper vi dig gärna utan kostnad.

Lokala samarbeten i Umeå

Fonus i Umeå samarbetar med lokala leverantörer. När det gäller blommor så tar vi hjälp av Löfgrens blommor, Berghems blommor och Nordendahls blommor. Utanför Umeå anlitar vi bland annat Sävar blommor, Brandts blommor och Blomsterglädje.

Gäller det mat och dryck har vi förutom Svenska Kyrkans husmor, kontakt med lokala restauranger och cateringfirmor. Alla leverantörer kan tillgodose de flesta behoven som kan finnas när det gäller utformning, specialkost, m.m.

Vår samarbetspartner Löbe granit är en erfaren och komplett leverantör av ny gravsten, renoveringar och textkompletteringar. Stenarna tillverkas av nordisk natursten i deras egna lokaler belägna i Holmsund, strax utanför Umeå.

Hos oss kan du köpa olika dekorationer och tillbehör

Hos Fonus i Umeå kan du köpa olika dekorationer och tillbehör för att smycka gravplatsen. Vi erbjuder produkter såsom gravljus, gravlyktor, glaslyktor, vaser, planteringslådor och minnesstenar. I vårt sortiment finns även batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier.

Till dig som planerar begravning kan vi också erbjuda fotoramar och unika minnesprodukter via vår samarbetspartner Evigt Minne. Till anhöriga och gäster finns även svarta och vita begravningsslipsar och begravningsblommor till försäljning.

Alla våra produkter kan du enkelt betala med Swish.

Behöver du juridisk hjälp?

Vi har ett nära samarbete med Familjens Jurist i Umeå som också är en del av Fonuskoncernen. Genom deras jurister kan du få hjälp med bouppteckningar, testamenten eller andra juridiska frågor. Familjens Jurist ligger runt hörnet från vår begravningsbyrå på Götgatan 8.

Fonus i Holmsund och Hörnefors

Vi har ett besökskontor i Holmsund där vi endast tar emot tidsbokade besök. Här kan du läsa mer om Fonus i Holmsund och boka tid.

I Hörnefors finns vårt ombud Christer Fredriksson. Christer utför endast hembesök . Han utför besök i Hörnefors men även på andra orter runt om Umeå om behov finns. Läs mer om vår begravningsbyrå i Hörnefors

Hitta Fonus begravningsbyrå i Umeå

Fonus begravningsbyrå i Umeå har en trygg miljö där du i lugn och ro får vägledning och stöd i frågor och beslut som ska tas. Vår begravningsbyrå ligger på Västra Norrlandsgatan 18. Om du kommer med bil kan du parkera på parkeringsplatsen som ligger på Götgatan/Västra Norrlandsgatan.

Fonus begravningsbyrå i Umeå
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Umeå.

Besök webbsida