Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Stenungsund

Här möter du Susanne Wedner. Susanne hjälper dig att planera och genomföra begravningar, på det sätt som de anhöriga, eller den avlidne planerat och tänkt sig. Hos oss kan du få hjälp med att ordna begravning, skicka blommor till en begravning, fylla i Vita Arkivet, ordna begravningsförsäkring och allt annat som har med begravning att göra. 

Susanne hjälper vi dig även om din anhörige finns på annan ort. Du kan alltid komma in till det Fonuskontor som finns närmast dig. Vi samarbetar över landet så att du kan känna att du får den service du behöver, där du finns.

Lokala samarbeten i Stenungsund

Vi har lokala samarbeten med florister, cateringfirmor och restauranger, bland annat med Jordhammars Herrgård.  När det gäller blommor samarbetar vi med Blommor & Sånt. Blommor & Sånt tar gärna emot våra kunder för personlig service.

Borgerliga begravningar

Susanne är även officiant vid icke kyrkliga begravningar. När man väljer en icke kyrklig begravning utformar man ceremonin utifrån den avlidens önskemål och personlighet, med sång, musik, tal och dikter. Kontakta oss gärna om du önskar få veta mer om borgerliga begravningar.

Miljöbegravning

Vi erbjuder miljöbegravningar. En miljöbegravning innebär att alla delar, från planering till genomförande av begravning och minnesstund, sker med så liten miljöpåverkan som möjligt. Begravningen genomförs med andra ord så hållbart som möjligt utifrån lokala förutsättningar med kundens önskemål i fokus.

Det finns många val att göra när en begravning ska planeras. En miljöbegravning innehåller minst fem av följande alternativ: miljökista, miljöurna eller minneslund, miljögravsten, svepskjorta i ekologisk bomull, miljömärkta trycksaker, fossilfria transporter, ekologisk och närproducerad mat och dryck samt miljömärkta och närproducerade blommor.

Vi hjälper gärna till med att presentera våra hållbara alternativ och lyssnar till era önskemål. Tillsammans utformar vi ett personligt och hållbart avsked.

Samarbete med Familjens Jurist 

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Göteborg och juristen Linnea Andersson kommer till kontoret för att genomföra bouppteckningar, men även för att upprätta testamenten och andra juridiska tjänster efter överenskommelse.

Hitta Fonus begravningsbyrå i Stenungsund

Fonus begravningsbyrå i Stenungsund hittar du på Göteborgsvägen 20, placerat mellan torget och stationen. Lokalen vi sitter i har huserat flera olika verksamheter genom åren och har fungerat som både kommunhus och polisstation innan vi flyttade in. Det går bra att parkera här utanför om man väljer någon av de oskyltade parkeringsplatserna. Ingången är på sidan in mot gården. Om du inte har du möjlighet att ta dig till kontoret gör vi gärna hembesök, både här i kommunen och i grannkommunerna.

Vill ni veta mer om oss besöker vi gärna organisationer, skolor och liknande och berättar om vår verksamhet. Naturligtvis är detta kostnadsfritt.

Varmt välkommen till oss!

Susanne Wedner
Susanne Wedner
Kontorschef
Öppettider Måndag – fredag 09:00 – 17:00

I de fall vi inte är på plats är vi ute på begravning. Vi rekommenderar därför att ni ringer innan ni besöker oss.