Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Stenungsund

Fonus begravningsbyrå i Stenungsund hittar du på Göteborgsvägen 20, placerat mellan torget och stationen. Lokalen vi sitter i har huserat flera olika verksamheter genom åren och har fungerat som både kommunhus och polisstation innan vi flyttade in. Det ljusgula trähuset syns bra och det går bra att parkera här utanför om man väljer någon av de oskyltade parkeringsplatserna. Ingången är på sidan in mot gården.

Hos oss kan du få hjälp med att ordna begravning, skicka en gåva eller blommor till en begravning, fylla i Vita Arkivet, ordna begravningsförsäkring, köpa gravlyktor och ljus och allt annat som har med begravning att göra.  Jag som arbetar här heter Susanne Wedner och jag är även officiant vid icke kyrkliga begravningar. Här hjälper vi dig även om din anhörige finns på annan ort. Du kan alltid komma in till det Fonuskontor som finns närmast dig, så samarbetar vi över landet så att du kan känna att du får den service du behöver, där du finns. Har du inte möjlighet att ta dig till kontoret gör vi gärna hembesök.

Miljöbegravning

Vi erbjuder miljöbegravning. En miljöbegravning innebär att alla delar, från planering till genomförande av begravning och minnesstund, sker med så liten miljöpåverkan som möjligt. Begravningen genomförs med andra ord så hållbart som möjligt utifrån lokala förutsättningar med kundens önskemål i fokus.

Det finns många val att göra när en begravning ska planeras. En miljöbegravning innehåller minst fem av följande alternativ: miljökista, miljöurna eller minneslund, miljögravsten, svepskjorta i ekologisk bomull, miljömärkta trycksaker, fossilfria transporter, ekologisk och närproducerad mat och dryck samt miljömärkta och närproducerade blommor.

Vi hjälper gärna till med att presentera våra hållbara alternativ och lyssnar till era önskemål. Tillsammans utformar vi ett personligt och hållbart avsked.

Vill ni veta mer om oss besöker vi gärna organisationer, skolor och liknande och berättar om vår verksamhet. Naturligtvis är detta kostnadsfritt.

Varmt välkommen att kontakta oss!

Susanne Wedner
Susanne Wedner
Kontorschef
Öppettider Måndag – fredag 09:00 – 17:00

I de fall vi inte är på plats är vi ute på begravning. Vi rekommenderar därför att ni ringer innan ni besöker oss.