Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Kortedala

Välkommen till Fonus i Kortedala – en mångkulturell begravningsbyrå.

För att vi ska kunna genomföra en planering av en begravning på bästa sätt, är det bäst att ringa och boka tid för möte. Vi går då tillsammans igenom hur ni tänkt och vilka olika valmöjligheter som finns. Har ni problem att komma hit eller passar det er bättre, så kommer vi gärna på hembesök. Om ni vill beställa en begravning i Göteborg eller annan ort i Sverige hjälper vi gärna till med det.

Begravningar i Kortedala

Genom vår närhet till Kvibergs kyrkogård, så är vi oftast i någon av dess kapell vid begravningar; Lilla kapellet S:t Sigfrid med plats för 25 personer eller det stora kapellet S:t Olof med plats för 125 personer.

I närområdet finns också Allhelgonakyrkan i Kortedala eller Nylöse kyrka i Gamlestan. Vi besöker även Vårfrukyrkan i Kortedala.

Vi hjälper alla, oavsett religion, trosuppfattning eller livsåskådning. Det innefattar allt som rör en varm och värdig begravning, men även sådant som transport av kista/urna till hemland och allt medföljande pappersarbete.

Miljöbegravning

Vi erbjuder miljöbegravning. En miljöbegravning innebär att alla delar, från planering till genomförande av begravning och minnesstund, sker med så liten miljöpåverkan som möjligt. Begravningen genomförs med andra ord så hållbart som möjligt utifrån lokala förutsättningar med kundens önskemål i fokus.

Det finns många val att göra när en begravning ska planeras. En miljöbegravning innehåller minst fem av följande alternativ: miljökista, miljöurna eller minneslund, miljögravsten, svepskjorta i ekologisk bomull, miljömärkta trycksaker, fossilfria transporter, ekologisk och närproducerad mat och dryck samt miljömärkta och närproducerade blommor. Vi hjälper gärna till med att presentera våra hållbara alternativ och lyssnar till era önskemål. Tillsammans utformar vi ett personligt och hållbart avsked.

Samarbete med Familjens Jurist 

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Göteborg och juristen Johanna Sixtensson kommer till kontoret för att genomföra bouppteckningar, men även för att upprätta testamenten och andra juridiska tjänster efter överenskommelse.

Informationsträffar

Vi genomför även informationsträffar ute på arbetsplatser, fackföreningar och organisationer, då vi kostnadsfritt ger information om begravningar, Vita Arkivet, försäkringar och juridik. Vi tillhandahåller också material och foldrar om detta.

Hitta Fonus begravningsbyrå i Kortedala

Fonus Begravningsbyrå i Kortedala ligger vid trappan ned till bilparkeringen mitt på Kortedala torg, dörr i dörr med nya vårdcentralen. Lokalen ligger lättillgängligt i markplan med ramp utanför. Det finns gott om parkeringar runt Kortedala torg. Spårvagnslinjerna 6, 7 och 11 stannar vid Kortedala torg. 

Vi som arbetar på Fonus begravningsbyrå i Kortedala

Vi som arbetar på Fonus i Kortedala heter Björn Törnwall och Kristin Palmgren. 

Björn Törnwall är certifierad begravningsentreprenör och började på Fonus 2009. Björn föreläser kostnadsfritt om frågor i samband med dödsfall och begravningar i en rad olika sammanhang. Föreläsningarna riktar sig till vårdpersonal, studerande, polis, räddningstjänst och olika typer av nätverk.

Kristin är certifierad begravningsentreprenör genom sin utbildning på Sensus. Hon har arbetet i branschen sedan 2012, bland annat på Fjällmans begravningsbyrå. Kristin började arbeta på Fonus 2016.

Varmt välkommen till oss! 

Fasaden på vår begravningsbyrå i Kortedala

Björn Törnwall
Björn Törnwall
Kontorschef
Kristin Palmgren
Kristin Palmgren
Kundrådgivare
Öppettider

Kontoret är inte alltid bemannat, så ring innan ni besöker oss.