Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Kortedala

Välkommen till Fonus i Kortedala – en mångkulturell begravningsbyrå

Fonus Begravningsbyrå i Kortedala ligger vid trappan ned till bilparkeringen mitt på Kortedala torg, dörr i dörr med nya vårdcentralen. Lokalen ligger lättillgängligt i markplan med ramp utanför. Begravningsbyråns öppettider är kl. 09.00-16.00 alla dagar i veckan, med lunch mellan kl. 12-13.00 och telefonjour övrig tid, även helger. För att vi ska kunna genomföra en planering av en begravning på bästa sätt, är det bäst att ringa och boka tid möte. Vi går då tillsammans igenom hur ni tänkt och vilka olika valmöjligheter som finns. Har ni problem att komma hit eller passar det er bättre, så kommer vi gärna på hembesök. Om ni vill beställa en begravning i Göteborg eller annan ort i Sverige hjälper vi gärna till med det. Genom Fonus alla begravningsbyråer över hela landet har vi lokalkännedom överallt.

Genom vår närhet till Kvibergs kyrkogård, så är vi oftast i någon av dess kapell vid begravningar; Lilla kapellet S:t Sigfrid med plats för 25 personer eller det stora kapellet S:t Olof med plats för 125 personer. I närområdet finns också Allhelgonakyrkan i Kortedala eller Nylöse kyrka i Gamlestan.

Vi hjälper alla, oavsett religion, trosuppfattning eller livsåskådning. Det innefattar allt som rör en varm och värdig begravning, men även sådant som transport av kista/urna till hemland och allt medföljande pappersarbete. Den juridiska biten som bouppteckning och annat hjälper gärna Familjens jurist till med.

Miljöbegravning

Vi erbjuder miljöbegravning. En miljöbegravning innebär att alla delar, från planering till genomförande av begravning och minnesstund, sker med så liten miljöpåverkan som möjligt. Begravningen genomförs med andra ord så hållbart som möjligt utifrån lokala förutsättningar med kundens önskemål i fokus.

Det finns många val att göra när en begravning ska planeras. En miljöbegravning innehåller minst fem av följande alternativ: miljökista, miljöurna eller minneslund, miljögravsten, svepskjorta i ekologisk bomull, miljömärkta trycksaker, fossilfria transporter, ekologisk och närproducerad mat och dryck samt miljömärkta och närproducerade blommor.
Vi hjälper gärna till med att presentera våra hållbara alternativ och lyssnar till era önskemål. Tillsammans utformar vi ett personligt och hållbart avsked.

Vi genomför även informationsträffar ute på arbetsplatser, fackföreningar och organisationer, då vi kostnadsfritt ger information om begravningar, Vita Arkivet, försäkringar och juridik. Vi tillhandahåller också material och foldrar om detta.

Vi säljer även Edurus kvalitetsgravstenar – med medföljande prisgaranti.

Välkommen in till oss på Fonus Kortedala Torg önskar Björn och Monica.

Björn Törnwall
Björn Törnwall
Kontorschef
Öppettider

Kontoret är inte alltid bemannat, så ring innan ni besöker oss.