Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Habo

Klicka här för att kontakta oss

Ring oss för att boka ett personligt möte för att ordna en begravning.

Du kan alltid ringa oss dygnet runt.

Habo

Vita Arkivet

Att tänka på sin egen begravning kan kännas konstigt, men det är till stor hjälp för dina anhöriga. Berätta hur du vill ha det i Vita Arkivet. Det kostar ingenting och du kan ändra när du vill.

Till Vita Arkivet

Vid förlusten av en nära anhörig, släkting eller vän är behovet stort att få hjälp med de frågor som uppstår. Vi på Fonus hoppas och önskar att vi kan hjälpa er att skapa en personlig begravning som blir ett fint minne. Vi möter dig på ett sätt som passar dig; vi kan göra ett hembesök, ha ett digitalt möte, eller så kan vi träffa dig på vår begravningsbyrå i Jönköping.

Vi som hjälper dig i Habo

Anna Eriksson
Anna Eriksson
Kundrådgivare och Ceremonivärd

Vi hjälper dig fortfarande ❤

För oss är det viktigt, trots coronatider, att erbjuda personliga kundmöten och ceremonier. Vi träffar dig gärna via telefon eller videomöte.

Läs mer här

Fonus hjälper dig med allt inom begravning

Fonus begravningsbyrå i Habo är en del av Fonus Jönköping. Vi har många års erfarenhet av begravningsbranschen och vi hjälper dig i alla de svåra beslut som ska fattas när en nära anhörig eller vän avlidit. Vi hjälper dig hela vägen från hämtning av den avlidna, planering och genomförande av begravning samt minnesstund, till gravsättning och val av gravsten.

Samarbete med Familjens Jurist

Förutom det som rör själva begravningen erbjuder vi, genom vårt nära samarbete med Familjens Jurist, professionell hjälp med bouppteckning, dödsboförvaltning och arvskifte. 

Familjens Jurist har sitt kontor i centrala Jönköping. Vid ett begravningsärende hos Fonus blir du uppringd av Familjens Jurist som erbjuder dig hjälp. De har kunskap och erfarenhet att hjälpa dig med all form av familjejuridik, inte bara den efterföljande begravningsjuridiken.

Lokala aktörer i närområdet

I samband med en begravning vill anhöriga och vänner ofta ha hjälp med beställning av blommor till begravningen. Detta kan gälla till exempel kistdekoration, handbuketter och sorgdekorationer med hälsningar. Vi samarbetar med florister i området för att kunna erbjuda bra kvalitet på våra beställningar. Vi samarbetar bland annat med Planta blommor, Backamo Handelsträdgård i Bankeryd och Rosens blomsterbutik i Huskvarna. Blomsterbutikerna levererar blommorna direkt till begravningen.

Levande sång och musik kan vara ett sätt att ge begravningen den personliga prägel vi önskar åstadkomma och strävar efter. För att tillgodose önskemål om detta har vi både manliga och kvinnliga solister med lokal anknytning som vi anlitar till uppdraget.

Vid önskemål om minnesstund efter en begravning försöker vi alltid tillgodose kundens önskemål så långt det är möjligt. Vi kan hjälpa dig med bokning av både lokal och catering då vi har ett gott samarbete med flera cateringfirmor.

Fonus minnessidor

I samband med en begravning hos Fonus finns även våra minnessidor där du bland annat kan beställa blommor, anmäla dig till minnesstund samt ge minnesgåvor. Här kan du också skriva hälsningar, tända ljus samt dela minnen och bilder. Det är ett fint sätt att dela sorgen med andra.

Borgerlig begravning i Habo

Om den avlidna inte var medlem i Svenska Kyrkan eller om du vill utforma ceremonin helt efter egna idéer utan att vara bunden till en speciell ordning, kan en borgerlig begravning vara aktuell.

På Fonus har vi flera medarbetare som är borgerliga officianter. När en borgerlig ceremoni önskas blir vårt uppdrag att se över hur de anhöriga vill utforma ceremonin. Ska talet innehålla något speciellt och önskas ceremonin hållas på en plats som den avlidna tyckte mycket om? Vi utformar begravningen och minnesstunden med tal, dikter och musik helt utifrån vad du som anhörig önskar. Om du inte vet hur du vill ha ceremonin är vi behjälpliga med idéer och upplägg. Vi försöker alltid ställa oss frågan vem vi begraver och på så vis utforma begravningen på ett passande och personligt sätt.

Hitta Fonus begravningsbyrå i Habo

I Habo har Fonus ingen besökslokal utan vi kan träffas på vår begravningsbyrå i Jönköping, eller så kommer vi hem till er för att i er hemmiljön sitta ner och planera begravningsceremonin i lugn och ro. Vi kan också erbjuda möte via video eller telefon om det passar er bättre.

Ring oss för att boka ett personligt möte för att ordna en begravning.

Du kan alltid ringa oss dygnet runt.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Jönköping.

Besök webbsida