Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Älmhult

Vi hjälper till att ordna allt praktiskt i samband med dödsfall och tar personligt ansvar för varje uppdrag. Ofta finns det många frågor och ställningstaganden som man i lugn och ro vill samtala runt, därför låter vi varje uppdrag få ta den tid som behövs. Vi hjälper de anhöriga fram till alla nödvändiga beslut i den takt som de känner att de orkar och vill.

Kontakta oss
Måndag - Fredag 09:00-16:00

Vi kan vara ute på begravning under våra öppettider. Ring gärna innan du besöker oss!

Eriksgatan 5 343 30 Älmhult

Vita Arkivet

Vad vill du ska hända med ditt husdjur när du inte längre finns? Berätta för dina anhöriga i Vita Arkivet. Det kostar ingenting och du kan ändra när du vill. 

Till Vita Arkivet

Vi som hjälper dig på Fonus i Älmhult

Pernilla Egonsson
Pernilla Egonsson
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Pratar även engelska
Angelica Holm
Angelica Holm
Kundområdeschef och Kundrådgivare
Pratar även engelska

Vi hjälper dig fortfarande ❤

För oss är det viktigt, trots coronatider, att erbjuda personliga kundmöten och ceremonier. Vi träffar dig gärna via telefon eller videomöte.

Läs mer här

Vi skapar personliga avsked

Hos oss hjälper vi till att skapa ett vackert och personligt avsked. Oavsett hur ni vill ha det kan vi hjälpa er att skapa en ceremoni som hyllar den person som inte längre finns bland oss.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du behöver hjälp med att ordna en begravning, beställa gravsten, ställa frågor kring Vita Arkivet eller om du behöver familjejuridisk hjälp.

Lokala samarbeten

Vid minnesstund och catering samarbetar Fonus i Älmhult med flera olika lokala aktörer, bland annat Annes Mat i Barkhult, Helgas Restaurang&Catering i Lönsboda och Guldkant i Virestad. Vi samarbetar också med Anemonen i Älmhult gällande blommor.

Behöver du juridisk hjälp?

Vi har ett nära samarbete med Familjens Jurist i Växjö. Du kan därför få hjälp med bouppteckningar, testamenten och andra juridiska frågor av jurister.

Hos oss kan du köpa olika dekorationer och tillbehör

Hos Fonus i Älmhult kan du köpa olika dekorationer och tillbehör för att smycka gravplatsen. Vi erbjuder produkter såsom gravljus, gravlyktor, glaslyktor, vaser, planteringslådor och minnesstenar. I vårt sortiment finns även batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier.

Till dig som planerar begravning kan vi också erbjuda fotoramar och unika minnesprodukter via vår samarbetspartner Evigt Minne. Till anhöriga och gäster finns även svarta och vita begravningsslipsar och begravningsblommor till försäljning.

Alla våra produkter kan du enkelt betala med Swish.

Vår historia

Fonus i Älmhult, tidigare Älmhults Begravningsbyrå, har en lång historia då byrån funnits sedan 1930-talet. Byrån startades i Theodor och Betty Svenssons blomsteraffär som låg i källaren av en fastighet nära järnvägsstationen.

1953 förvärvade Hugo och Tora Jönsson verksamheten. Efter några år avvecklades blomsteraffären och begravningsbyrån flyttades till Köpmangatan.

Lars-Eric Andersson förvärvade byrån 1988 och 1993 kom även Monika Widing med i bilden. Efter Lars-Erics bortgång år 2000 drev Monika Widing byrån själv fram till september 2007.

I maj 2013 flyttade byrån till ljusa och ändamålsenliga lokaler på Eriksgatan 5.

Följ oss på Instagram!

Nu kan du följa oss på vårt lokala instagramkonto @fonusalmhult

Kontakta oss

Jag samtycker till att ni behandlar mina personuppgifter för att kunna kontakta mig. Uppgifterna du lämnar här skickas säkert till kontoret. Meddelandet sparas som längst i tre månader.

Mer information om hur vi hanterar personuppgifter finns att läsa i vår integritetspolicy.

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles sekretessvillkor gäller.

Måndag - Fredag 09:00-16:00

Vi kan vara ute på begravning under våra öppettider. Ring gärna innan du besöker oss!

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Växjö

Besök webbsida