Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Älmhult

Vi hjälper till att ordna allt praktiskt i samband med dödsfall och tar personligt ansvar för varje uppdrag. Ofta finns det många frågor och ställningstaganden som man i lugn och ro vill samtala runt, därför låter vi varje uppdrag få ta den tid som behövs. Vi hjälper de anhöriga fram till alla nödvändiga beslut i den takt som de känner att de orkar och vill.

Klicka här för att boka ett möte
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Eriksgatan 5 343 30 Älmhult

Välkommen till oss för att hämta ett gratis gravljus

Vi som hjälper dig på Fonus i Älmhult

Pernilla Egonsson
Pernilla Egonsson
Kundrådgivare, Borgerlig officiant och Ceremonivärd
Pratar även engelska
Angelica Holm
Angelica Holm
Kundområdeschef, Kundrådgivare, Borgerlig officiant och Ceremonivärd
Pratar även engelska

Håll dina minnen levande med Minneshjälpen

Vi bär alltid med oss dem vi älskar i våra minnen. Minneshjälpen är ett verktyg som kan hindra dessa minnen från att blekna. 

Testa Minneshjälpen

Vi skapar personliga avsked

Hos oss hjälper vi till att skapa ett vackert och personligt avsked. Oavsett hur ni vill ha det kan vi hjälpa er att skapa en ceremoni som hyllar den person som inte längre finns bland oss.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du behöver hjälp med att ordna en begravning, beställa gravsten, ställa frågor kring Vita Arkivet eller om du behöver familjejuridisk hjälp.

Lokala samarbeten

Vid minnesstund och catering samarbetar Fonus i Älmhult med flera olika lokala aktörer. Vi samarbetar också med Anemonen i Älmhult gällande blommor.

Behöver du juridisk hjälp?

Vi har ett nära samarbete med Familjens Jurist i Växjö. Du kan därför få hjälp med bouppteckningar, testamenten och andra juridiska frågor av jurister.

Hos oss kan du köpa olika dekorationer och tillbehör

Hos Fonus i Älmhult kan du köpa olika dekorationer och tillbehör för att smycka gravplatsen. Vi erbjuder produkter såsom gravljus, gravlyktor, glaslyktor, vaser, planteringslådor och minnesstenar. I vårt sortiment finns även batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier.

Till dig som planerar begravning kan vi också erbjuda fotoramar och unika minnesprodukter via vår samarbetspartner Evigt Minne. Till anhöriga och gäster finns även svarta och vita begravningsslipsar och begravningsblommor till försäljning.

Alla våra produkter kan du enkelt betala med Swish.

Vår historia

Fonus i Älmhult, tidigare Älmhults Begravningsbyrå, har en lång historia då byrån funnits sedan 1930-talet. Byrån startades i Theodor och Betty Svenssons blomsteraffär som låg i källaren av en fastighet nära järnvägsstationen.

1953 förvärvade Hugo och Tora Jönsson verksamheten. Efter några år avvecklades blomsteraffären och begravningsbyrån flyttades till Köpmangatan.

Lars-Eric Andersson förvärvade byrån 1988 och 1993 kom även Monika Widing med i bilden. Efter Lars-Erics bortgång år 2000 drev Monika Widing byrån själv fram till september 2007.

I maj 2013 flyttade byrån till ljusa och ändamålsenliga lokaler på Eriksgatan 5.

Följ oss på Instagram!

Nu kan du följa oss på vårt lokala instagramkonto @fonusalmhult

Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Växjö

Besök webbsida